Posušje: Srednjoškolac bez vozačke sletio s ukradenim golfom

Policija FBiH
Ispitani su u nazočnosti djelatnika Centra za socijalni rad i njihovih roditelja. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.
Napomena: Odredbom čl. 9. KZ-a FBiH propisano je da se kazneno zakonodavstvo u FBiH ne primjenjuje prema djetetu koje u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije navršilo četrnaest godina života.

U drugom slučaju, noćas su, prilikom kontrole prometa u Blidinjskoj ulici u Posušju, policajci izdali su naredbu za zaustavljanje vozaču VW Golf tip II, BH registarskih oznaka, na koju se vozač oglušio i dao u bijeg u smjeru Širokog Brijega. Dolaskom u mjesto Rastovača vozilo je sletjelo s ceste a vozač je pješice pokušao pobjeći u čemu su ga spriječili. Vozač je bio Miloš Šaranac (18) iz Bileće, koji nema položen vozački ispit. Ispostavilo se da je vozio prethodno u Bileći ukradeno vozilo. Tako je, osim uručenog prekršajnog naloga zbog počinjenih prometnih prekršaja - vožnje bez položenog vozačkog ispita i nepostupanja po naredbi ovlaštene službene osobe, dobio i kaznenu prijavu za prikrivanje.
Sporno vozilo, kao i osumnjičenik, predati su inspektorima PP Bileća.

Lopovi nad lopovima

I istražitelji PU Široki Brijeg rasvijetlili su kazneno djelo krađe, koje je prijavljeno 9. prosinca, kada je iz podruma kuće u izgradnji koja se nalazi u mjestu Donji Gradac, otuđen elektro kabel koji je bio razveden po zidovima, čekić, kliješta, željeznu polugu i aluminijsku kutiju. Operativnim radom kao mogući počinitelji identificirani su sad već poznatii lopov Miroslav Ćavar (23) iz Gornjeg Graca, Jozo Brkić (18) i Jakov Brekalo (29) iz Širokog Brijega, koji su ukradeno prodali kao sekundarnu sirovinu.

Takiođer, uhićen je i Josip Kolobarić zvani Čokić (27) iz Gornjih Mamića, koji je priznao da je iz otključane sušionice mesa u mjestu Dubrava otuđio četiri svinjske pečenice i sedam panceta. Inače, Čokić je zbog krađa već pod uvjetnom osudom od godine dana u Tomislavgradu pa će mu se i to uračunati u skorom odmjeravanju jedinstvene zatvorske kazne.