Posljednje pismo samoubojice u Posavini: Neka mi nitko iz uprave firme slučajno ne dođe na sahranu!

crna kronika, pljačka, samoubojstvo, policija, ubojstvo, ubojstvo, Bihać, pucnjava, Sarajevo, ranjavanje, lopovi, sušnica, Široki Brijeg, ubojstvo, lov, Donji Mali Ograđenik, interpol, neser keljmendi, pljačka, Mostar, otpad, krađa, Mostar, tučnjava, kolodvor, Mostar, prometna nesreća, Mostar, ranjavanje, ubojstvo, malonogometni turnir, Tomislavgrad, ubojstvo, istraga, omiš, cetina, leš, krađa, studenci, Ljubuški, maloljetnica, samoubojstvo, biograd, manijaci, GOŠK Gabela, ivan sedlo, prometna nesreća, autocesta, Srbija, prometna nesreća, Metković, pogibija, irma aljević, smrt, djevojka, prometna nesreća, Mostar, pogibija, Tomislavgrad, Split, dinamit, Orašje, stepenice, pad, pogibija, Tomislavgrad, krađa, MUP ZHŽ, Mostar, Široki Brijeg, prometnica, lukavac, samoubojstvo, Facebook, pokušaj samoubojstva, Travnik, policija, Mostar, samoubojstvo, prijetnja, policija, Mostar, karlo sesar, odvjetnik, novinarka, ubojstvo, Split, glazba, samoubojstvo, Posavina, prometna nesreća, pogibija, au
Događaji u posljednjih desetak dana, u kojim je voda na rijeci Savi i okolnim jezerima odnijela pet života, sigurno zavrjeđuju da se o njima započne najozbiljnije razgovarati. Od pet slučajeva, dva su registrirana kao samoubojstva i o tome bi sociolozi i psiholozi sigurno mogli dosta govoriti, jer sve je poprimilo dosta širok razmjer. Nezapamćeno je na ovim prostorima da se u tako kratkom vremenu od svega deset dana utopilo pet osoba. Ovaj podatak navodi na zaključak da bi se i šira društvena zajednica morala oglasiti, a ne da sve završi samo na policijskim zabilješkama i novinskim člancima crne kronike koja je ovih dana, nažalost, ispunjena događajima iz Posavine.

Pronašao ga čuvar na jezeru

Svega nekoliko sati proteklo je od ukopa Marije Bernatović (64), čije je tijelo u subotu pronađeno u rijeci Savi, a već je Oraškom okolinom prostrujala nova tužna vijest o tragediji. Pripadnici Ronilačkog kluba Nemo iz Brčkog u nedjelju navečer oko 20,30 sati izvukli su tijelo 49-godišnjeg Ive Pejičića iz Matića koji se utopio istog dana na vještačkom jezeru u selu Matići kraj Orašja. Njegov automobil opel kadet i odjevne predmete na obali jezera pronašli su lokalni ribari i čuvar jezera koji je i pozvao policiju. Pregledom njegova osobnog automobila utvrđeno je da pripada spomenutom Ivi koji je nedjeljno popodne proveo na jezeru. Dežurni mrtvozornik Oraškog Doma zdravlja konstatirao je smrt utapanjem, a o svemu je obaviješteno Županijsko tužilaštvo, međutim obdukcija nije izvršena jer je riječ o samoubojstvu.

Sudionik Domovinskog rata

Stradali Ivo Pejičić bio je sudionik Domovinskog rata, a bio je uposlen u Oraškoj tvornici stočne hrane Mix. Ivo je bio neoženjen, živio je sam u kući, a u svojem osobnom automobilu, uz ostale stvari ostavio je i oproštajno pismo, u kojem je, kako se navodi, napisao da ne želi da mu itko iz uprave firme dođe na posljednji ispraćaj.

Zanimljivo je da je prije par godina samoubojstvo počinio njegov stariji brat Pejo. Prema službenim podacima MUP-a Županije Posavske, Ivo je peta žrtva utapanja u posljednjih deset dana. Prije njega utopili su se Damir Ćatić (30) iz Domaljevca, Ilija Klaić (26) iz Donje Mahale, 23-godišnja Romana Rapatić iz Bjelovara, dok se u petak u Savi kod Donje Mahale utopila 64-godišnja Marija Bernatović iz Donje Mahale.

 Marko Mišković/posavina.bloger.hr