Posljednja želja djevojke koja je za svoj 22 rođendan skočila sa mosta: Njih 5 neka mi ne dolaze na sahranu

...ova djevojka u srijedu, na njen 22. rođendan, oduzela sebi život skokom sa mosta George Washingtona u New Yorku, pišu strani mediji.

Ona je u svojoj Louis Vuitton torbi, koja je ostala na mostu ostavila svoj "dnevnik samoubojstva", u kojem je, između ostalog, navela imena pet djevojaka za koje ne želi da joj dođu na sahranu.

Podsjetimo, nekoliko sati prije tragedije, jedna njena prijateljica ju je kritizirala na Facebooku, napisavši na toj društvenoj mreži: "Oni koji stalno druge okrivljuju za ono što im se dešava, treba da se vrate korak unazad i bolje sagledaju situaciju. Najčešće uvide da nisu drugi problem, već oni sami."

Nije objavljeno da li je spomenuta prijateljica na listi, ali je Riggitano pisala o jednom "mladiću" za koga je napisala da se nada da će "dobiti ono što je i zaslužio".

Mediji prenose da je Ashley imala probleme i ranije i da je jednom već pokušala samoubojstvo. U njenoj torbi su pronađeni i lijekovi koji se prepisuju osobama koje imaju poremećaj pažnje, hiperaktivne su i koje imaju napade panike.

Ashley je radila u modnoj industriji, za jednog dizajnera nakita. Njene kolege sa posla su iznenađene ovom tragedijom. Ona je uvijek bila vesela i nasmijana - kazao je njen poslodavac Alex Woo.