Policijski službenici koji su napravili propust bit će rigorozno sankcionirani

Granična policija
Sefić je, podsjećamo, osumnjičen da je vozeći velikom brzinom Golfom u utorak u centru Sarajeva u ulici Zmaja od Bosne, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

- Informacija je proslijeđena svim organizacionim postrojbama GPBiH. Granična policija BiH je 11. listopada ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Sarajevske županije da je S.S. 11. listopada 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac.

Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužiteljstva Sarajevske županije, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a Sarajevske županije, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16.45 sati.

Granična policija BiH 11. listopada ove godine pokrenula je interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera Sefića i zaduženih za prijenos informacija i naredbi u vezi sa Sefićem.

Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti stegovni i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani o čemu ćemo javnost informirati, navodi se u priopćenju.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo, kako prenosi Fena, provodi sve neophodne mjere i radnje radi što skorijeg privođenja pravdi Sefića.

Rad na ovom predmetu se nastavlja, a što, između ostalog, podrazumijeva i upućivanje prijedloga za određivanje mjere pritvora i raspisivanje tjeralice, budući da je osumnjičeni u bijegu.

Prema dosada raspoloživim podacima, osumnjičeni Sefić je nakon udesa pobjegao iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, a radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti prometa i javnog reda i mira.

U okviru potrage za osumnjičenim je policija, u međuvremenu, na području općine Novo Sarajevo (Grbavička ulica) pronašla automobil koji je on koristio.