Policijske snage iz Hrvatske i BiH provode akciju "Hit": Do sada uhićeno 12 osoba

ubojstvo, policija, droga, policija, policija, vatreno oružje, droga, ubojstvo, zločini, Sarajevo, pokušaj ubojstva, ubojstva, sipa uhićenje, policija, akcija, crna kronika, zenica, policija, akcija, droga, crna kronika, policija, akcija, Široki Brijeg, crna kronika
Akcija je usmjerena na suzbijanje nelegalne proizvodnje i prometa opojnih droga, a istovremeno se aktivnosti provode i na teritoriji Hrvatske od strane USKOK-a i MUP-a Hrvatske, priopćeno je iz MUP-a RS.

“Na području RS i FBiH obavljaju se pretresi na 20 lokacija i u fazi obrade je više od 12 osoba. Pripadnici CJS Banja Luka u suradnji s pripadnicima Uprave kriminalističke policije u tijeku 2009. godine započeli su aktivnosti na pripremanju i prikupljanju informacija o osobama koja su dilerima opojne droge heroin i skank osiguravali uličnu prodaju na području koje operativno pokriva banjalučka policija. Istovremeno, aktivnosti su počeli i pripadnici MUP-a Hrvatske koji su radili na identifikaciji dobavljača droga u više gradova u Hrvatskoj”, priopćeno je iz MUP-a RS.

Federalna uprava policije također je pokrenula aktivnosti na lociranju i hvatanju osoba koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Prema istom izvoru, u akciji, osim MUP-a RS, sudjeluju županijska tužiteljstva (Tuzla, Sarajevo, Unsko-sanski kanton), Tužiteljstvo Brčko Distrikta, policija Brčko Distrikta, županijski MUP-ovi i Federalna uprava policije.

Akcija "Hit" započela je još početkom 2010. godine, a do sada je zaplijenjeno 3 kilograma heroina, više kilograma skanka, preko 90 stabljika indijske konoplje, 160 tableta ekstazija, preko 2,5 kilograma eksploziva, više od 9.000 maraka, veća količina oružja i streljiva i više pakiranja medicinske droge, podsjeća sarajevski Dnevni avaz.

U Banja Luci pretres je jutros obavljen u stambenom objektu u ulici Bulevar Desanke Maksimović, samo pedesetak metara od zgrade MUP-a RS.

Banjalučka policija je na ovoj lokaciji zaplijenila određenu količinu dokaznog materijala koji se dovodi u vezu s krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga i uhićena je jedna osoba.