Policija uhitila ubojice katoličkog svećenika u Bihaću!

On je novinarima kazao kako je u okviru istrage koja se povodi o ubojstvu počinjenom 8. veljače privedeno ukupno deset osoba.

"Među njima su i počinitelji", ustvrdio je Šimić, no nije želio otkriti druge pojedinosti.

Kazao je tek kako će one biti objavljene u utorak, nakon što se završi kaznena obrada nad osumnjičenicima.

Mile Ivančić, župnik u mjestu Zavalje, dvadesetak kilometara udaljenom od Bihaća, pronađen je mrtav u župnoj kući 9. veljače.

Obdukcija je potvrdila kako je smrt nastupila nasilnim putem.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u ponedjeljak je ponovio kako je svećenikova smrt važno upozorenje za službe koje brinu o sigurnosti svih građana, jer je, smatra, očigledno da su one propustile regairati u dva ranija slučaja kada je župna kuća u Zavalju bila na meti pljačkaša.

"Motive ne možemo prosuđivati, no taj je zločin za svaku osudu a sigurnosnonim agencijama upozorenje da moraju raditi svoj posao", kazao je kardinal Puljić novinarima u Sarajevu.

Ubojstvo svećenika Ivančića osudili su brojni dužnosnici BiH i Federacije BiH, političke stranke i vjerske zajednice, uključujući poglavarstvo Islamske zajednice u BiH.

Reisu-l-ulema Husein Kavazović oglasio se priopćenjem u kojemu je upozorio kako napad na vjerske predstavnike u multikonfesionalnoj i multikulturnoj zajednici kakva je BiH ima posebnu težinu, te stoga nadležna državnma tijela moraju učiniti sve da vjernicima i vjerskim zajednicama osiguraju punu slobodu i zaštitu njihovih prava na teritoriju cijele države.

Hina