Policija uhitila i Nasera Palislamovića, teroristi prijete novim napadima

Bugojno, teroristički napad, Bugojno, terorizam, Zijad Ćatić, Bugojno, Bugojno, samoubojstvo, Bugojno

Inače, Palislamović se oženio sestrom Rijada Rustempašića, kojem se na Sudu BiH sudi za terorizam. U terorističkom napadu na Policijsku postaju u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestero ljudi je povrijeđeno, od kojih teško policajaka Edina Hindić, piše večernji list.

U međuvremenu, trojica braće Avdibašić, koji su jučer bili uhapšeni zbog povezanosti sa napadom na Policijsku stanicu u Bugojnu, pušteni su iz pritvora, dok se u pritvoru i dalje nalazi Adnan Haračić.

Haris Čaušević, koji je priznao da je postavio eksplozivnu napravu razorne moći, nalazi se u pritvoru u prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu.

 

Piše: mk/VLM

Teroristi prijete novim napadima na policijske postaje u BiH

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin i direktor Federalne uprave policije FMUP-a Zlatko Miltetić danas su priopćili kako su postojale i prijetnje bombačkim napadom na policijsku postaju u Donjem Vakufu.

Policija je, kako je rečeno, u nedjelju ujutro zaprimila i "prijeteći mail da će ta skupina nastaviti terorističke akte i da je sljedeća na redu PU Donji Vakuf" , ali se toj osobi ubrzo ušlo u trag i privedena je u PU Travnik.

Na području SBŽ uvedene su izvanredne mjere sigurnosti. Inače, dosad je privedeno i kriminalistički obrađeno više osoba koje su dovođene u vezu sa spomenutim terorističkim aktom, ali u interesu istrage podaci o tome ostali su nedostupni predstavnicima medija.

Mediji su iz istih razloga ostali uskraćeni i za odgovore na više novinarskih pitanja o eventualnoj vezi počinitelja terorističkog akta s osobama koje su privođene tijekom policijske akcije u Gornjoj Maoči te ideološkoj pozadini i motivima tog čina.

Ahmetović, Barašin i Miletić ocijenili su kako spomenuto krivično djelo predstavlja napad na državu i njene institucije te da zahtijeva hitan i učinkovit odgovor svih policijskih agencija, kao i njihovu maksimalnu suradnju i koordiniranje ukupnih aktivnosti radi pronalaženja organizatora i nalogodavaca spomenutog terorističkog akta.

fena