Policija rasvijetlila smrt Zeničanina, uhićen Armin M.

prometna, Doboj, tešanj, Srbija, ubojstvo, Zločin, Tuzla, ubojstvo, Vrhovni sud FBiH, pritvor, tužiteljstvo, crna kronika, mup usž , zenica, mup zdž, Srbija, šabac , ubojstvo, policija, Hrvatska, knin, crna kronika, teška prometna nesreća, Ortiješ, Gračanica, samoubojstvo, brač, prometna, poginuo motociklist, teška prometna nesreća, ozlijeđeni, ubojstvo, foča, teška prometna nesreća, Jajce, istraga, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, Bihać, istraga

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) uspješno su rasvijetlili smrt Zeničanina inicijala Z. M., kojeg je 13. svibnja ove godine, u ulici pored Doma zdravlja Zenica pretukao 29-godišnji sugrađanin Armin M.

Od zadobivenih povreda Z. M. je 21. maja preminuo u Županijskoj bolnici Zenica.

Opsežna istraga

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDŽ, osumnjičeni A. M. bit će predati na nadležnost i daljnje postupanje Tužiteljstvu ZDŽ.

- Opsežnom istragom, koja je vođena pod nadzorom i u suradnji s Tužiteljstvom ZDŽ, utvrđeno je da se A. M. 13. svibnja ove godine oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputio za M. Z., koji je prethodno napustio ugostiteljski objekt u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, i bio u pijanom stanju, krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova – pojašnjava Alić.

Tu ga A. M. sustiže i koristi pogodan trenutak te mu zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave.

- Nakon toga Z. M. pada na tlo, udarivši potiljkom u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu i zadaje mu još nekoliko udaraca. Nakon što od njega otuđuje novac, napušta ozlijeđenog i odlazi u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića – ističe Alić.

Tijelo krvavog i pretučenog Z. M. uočili su prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je prevezen u Županijsku bolnicu Zenica. Usprkos nadljudskim naporima zeničkih liječnika, sedam dana kasnije, Z. M. je preminuo.

Prema nalogu tužitelja, obavljena je obdukcija, a kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Odmah nakon ovih saznanja, Sektor kriminalističke policije poduzeo je opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, kao i otkrivanju izvršitelja kaznenog djela.

U tom kontekstu su, prema nalogu Županijskog i Općinskog suda Zenica, saslušane sve osobe koje mogu imati određena saznanja o ovom događaju. Također su izvršeni pretresi na više lokacija te izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a obavljena su i određena vještačenja – ističe Alić.

 

Raspisana potraga


Zahvaljujući poduzetim mjerama i radnjama, saznalo se da se u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela može dovesti Armin M., za kojim je bila raspisana operativna potraga.

On je jučer uhićen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je i ispitan. Kako saznajemo, on je priznao kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.