Policija na nogama u potrazi za ubojicom koji je vezao i ugušio staricu koja je imala njemačku mirovinu

ubojstvo gornji vakuf
... pronađena vezana i mrtva u porodičnoj kući. Obdukcija je pokazala je da je starica ugušena.

- S obzirom da je ovo jedno od težih kaznenih djela koje se dogodilo na ovom području u posljednjih godinu ili dvije, na rasvjetljavanju ovog slučaja radi veći broj naših pripadnika. Nažalost, poligrafska ispitivanja do sada nisu dala željene rezultate. I treća osumnjičena osoba koja je bila uhićena je sinoć u 18 sati puštena na slobodu jer jer je prošla poligrafsko ispitivanje, kazao je u izjavi za Dnevni avaz Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP- a SBŽ.

Prohan je dodao da se sada čekaju rezultati vještačenja izuzetih tragova sa lica mjesta a koji će se uporediti sa onim izuzetim od osumnjičenih. No, to će trajati nekoliko dana.

Izvršen je i pretres kuće trećeg osumnjičenog, no u kući nisu pronađeni ukradeni predmeti iz kuće Bilkić. Osim trećeg osumnjičenog, još su tri osobe ispitivane, no i one su prošle poligrafsko ispitivanje.

Podsjećamo, nesretnu staricu pronašla je susjeda koja je vidjela da boca domaćeg mlijeka još od nedjelje stoji na njenoj ogradi te je posumnjala da nešto nije uredu.

Susjedi kažu da je otišla provjeriti te zatekla otvorena vrata i vidjela mrtvu Almasu čije je beživotno tijelo bilo vezano.

Bilkić je radila u Njemačkoj, gdje je ostvarila i pravo na mirovinu, te se pretpostavlja da je u kući držala veću količinu novca i da je koristoljublje motiv ovog zločina. S mužem se, kažu komšije, davno rastala, a od pobitelji ima samo sestru, koja živi u SAD.