Policija informirana da je bjegunac iz RH viđen u Grudama

...neslužbeno su naveli iz MUPA-a, no više informacija nisu mogli reći. Nalog za tjeralicu izdao je Županijski sud u Zagrebu zbog razbojstva, a na službenim policijskim stranicama stoji napomena: U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected].

Prvooptuženog Rosu tereti se da je u ljeto 2005. isplanirao pljačku Fine koju je izveo 36-godišnji drugooptuženi Ivan Boršić uz pomoć trojice optuženika.

- Podignuta je optužnica za krvavu pljačku Finine poslovnice u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u rujnu 2005., a njome se za ubojstvo dvojice zaštitara tereti razbojnička skupna predvođena odbjeglim Antom Rosom, za kojeg se traži suđenje u odsutnosti, objavljeno je na internetskim stranicama zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. Iz Fine je tada opljačkano dva milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo je još prije dvije godine optužilo 44-godišnjeg Rosu i još desetoricu za ubojstva zaštitara Stipe Mušana i Drage Renera iz koristoljublja, više oružanih pljačka poslovnica Fine i banaka u Zagrebu, krađa i dovođenja u opasnost života i imovine te prikrivanje protuzakonito dobivena novca.

Vecernji list