Policajac u šumi lovio divljač pa 'ulovio' trideset migranata

policajac, migrant , lov

Dok su lovili divljač, jedan od lovaca je naišao na skupinu migranata. Doveo ih je pred prostorije DVD-a i ondje su dočekali policiju, kaže nam potpredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Desno Sredičko.

Skupina od 30-ak migranata u petak poslijepodne nije naletjela na policajce, nego na lovce, među kojima je bio i policajac, inače član lovačkog društva. Ilegalni migranti uhvaćeni su u Desnom Sredičkom, mjestu u Karlovačkoj županiji koje se rijekom Kupom graniči sa Zagrebačkom županijom.

- Ilegalni migranti nisu pružali otpor, a ubrzo je pozvana karlovačka policija koja ih je pokupila i odvezla - rekao nam je potpredsjednik DVD-a. Stanovnik kuće ispred koje su posjednuti ilegalni migranti rekao nam je da tada nije bio kod kuće, ali da je čuo što je bilo.

- Ma dosta mi je o tome pričati. Migranti prolaze kroz naše mjesto i susjedno, a naravno kreću kroz šume. Nije mi poznato kako su ovi migranti stigli u naše mjesto. Možda ih je netko od krijumčara dovezao iz Bosne i Hercegovine pa ih pustio u šumu - kaže stanovnik koji je vrlo negodovao na spomen migranata. No prije dolaska u Desno Sredičko, na mostu prije Lasinje, stoji policijska patrola.

- Policajci na mostu stoje upravo zbog učestalog pojavljivanja migranata. Mi nismo imali probleme s migrantima, no susjed je vidio policiju koja ih privodi - rekla je jedna od stanovnica Prkosa Lasinjskog te nas uputila prema drugoj susjedi, kojoj su migranti nedavno provalili u vikendicu.

- Policija je to vrlo brzo riješila. Čak su u susjednoj kući, koja je napuštena, pronašli njihove stvari i madrace na kojima su spavali. Gledajte, nije mi svejedno što se tiče migranata. Žao mi je tih ljudi, no ne moramo mi strahovati za svoje domove - kaže žena. Inače, kako dolazi hladnije vrijeme i zima, migranti koji su smještani u BiH tražit će sve moguće načine kako da što prije stignu do zapadnih zemalja EU.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer upozorio je jučer na opasnost izbjegličkog vala koji bi mogao premašiti onaj iz 2015. te upozorio na potrebu pomoći zemljama koje čuvaju vanjske granice EU-a.