Policajac optužen za ubojstvo maloljetnice

Begić, koji je i predsjednik Ž/K suda, potvrdio je Srni da optužnica Ž/K tužiteljstva tereti Savića za dva kaznena djela - ubojstvo maloljetnice, za koje je predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora i narušavanje nepovredivosti doma, za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnici, Savić je u noći između 12. i 13. ožujka nasilno ušao u kuću u kojoj je maloljetna učenica živjela sama i odmah na nju fizički nasrnuo, udarajući je i vulgarno vrijeđajući. Nakon što je automobilom odvezao mladića kojeg je zatekao u kući bivše djevojke, Savić se vratio i nastavio svađati sa djevojkom, da bi joj u jednom trenutku pucao iz službenog pištolja u stomak.

Teško ranjenu djevojku odvezao je u Dom zdravlja u Drvaru, a ona je potom kolima Hitne pomoći upućena u Ž/K bolnicu u Livnu, ali je na putu do bolnice preminula. Savić se branio da mu je djevojka otela pištolj i da je pucala sama u sebe, ali je istragom Tužiteljstva utvrđeno da je riječ o ubojstvu čiji je motiv ljubomora.

Vojin Savić bio je zaposlen kao policijski službenik Granične policije BiH u terenskom zredu "Zapad" na graničnom prelazu Strmica u Općini Bosansko Grahovo, a od 14. ožujka do 14. lipnja ove godine bio je u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru.