Policajac optužen jer je pucao u konobaricu u Drvaru

pretukao, vozač, autobus, Livno, Tuzla, poginuo muškarac, samoubojstvo, Jajce, Livno, stevan srdić , policijska uprava, drvar, Mostar, demantirao , nož, napad, Mostar, nastavnik, suspenzija, zenica, Mensud Hodžić, zenica, pedofilija, lana bijedić, obdukcija, stravična smrt, solin, teška prometna nesreća, Ljubuški, samubojstvo, Livno

Županijski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv policajca Stevana Srdića (28) iz Drvara, osumnjičenog da je 9. veljače ove godine pucao u sugrađanku Anu Gloginju (25) u kafiću "Škorpion" u Drvaru, u kojem je radila kao konobarica.

Policajca, koji je tada bio zaposlen u Polickoj postaji u Drvaru, terete za kaznenodjelo pokušaj ubojstva, prilikom kojeg je Gloginja teško ranjena.

"Optuženom se stavlja na teret da je 9. veljače u jutarnjim satima, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene došao u UO 'Škorpion', koji se nalazi u Drvaru, gdje je stojeći za šankom konzumirao alkoholna pića, pa je u jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege s kojim se nalazio u društvu", navedeno je u optužnici.

Prema optužnici, iz pištolja je s udaljenosti od jedan metar ispalio hitac prema dvadesetpetogodišnjoj radnici A.G., koja se nalazila unutar šanka, te zadobila teške tjelesne ozljede.

Kako su "Nezavisne" ranije pisale, hitac je Gloginju pogodio u grudi, probio pluća i udario u kralježnicu. Ranjena djevojka je prevezena u Kliničko-bolnički centar u Splitu, gdje je zbog težine ozljeda bila na intenzivnoj njezi i doktori su joj je borili za život.

Podsjećamo, u ranijem periodu prema optuženom policajcu na prijedlog Županijskog tužilteljstva Herceg Bosanske županije u Livnu bio je određen i jednomjesečni pritvor.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.