Pokopan hrvatski vojnik koji je poginuo u prometnoj nesreći u Zagrebu

smrt vojnika , prometna, nesreća

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane, svečani je ispraćaj započeo počasnom stražom pripadnika Pukovnije vojne policije.

Uz obitelj i prijatelje, od razvodnika Darka Mujića posljednji su se put oprostili kolege iz Pukovnije vojne policije i pripadnici Hrvatske vojske, potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, direktor Glavnog stožera viceadmiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković te zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Mate Radoš.

Zastavu Republike Hrvatske supruzi je predao bojnik Marin Jerković, zapovjednik 1. satnije Pukovnije vojne policije čiji je Darko bio pripadnik.

Obred je predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan.

Darko Mujić rođen je 1980. godine u Novoj Gradiški. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2005. godine. Cijeli radni vijek u Hrvatskoj vojsci proveo je kao pripadnik Vojne policije. 

Tijekom profesionalne i uzorne karijere vojnog policajca posvetio se prometnoj struci. Kontinuirano se educirao u tom području i završio više tečajeva i obuka. Za uspješno izvršavanje zadaća ocjenjivan je visokim ocjenama, a za ostvarene rezultate u radu je i pohvaljen, prenosi Hina.