FOTO/VIDEO  Pogledajte kako su uhićene osobe zbog organiziranog kriminala, trgovine i zlostavljanja žena

sipa

... uhitili sedam osoba na području Zenice, Vlasenice, Prijedora i Jajca.

U priloženom video koji je SIPA objavila na njihovom Youtube kanalu možete vidjeti na koji način je provedena jučerašnja akcija. Jučer su, prema naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH izvršeni pretresi objekata na više lokacija u BiH kao i u Francuskoj, s obzirom da se akcija "CD" provodi u suradnji sa policijskim organima Francuske.

Podsjećamo, u okviru ove akcije uhićeno su osobe inicijala E.S., D.H., T.H., L.H., N.D., B.T. i E.H. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije.

Uhićene osobe se sumnjiče se da su duži vremenski period (od 2012. godine) vrbovali više ženskih osoba na način da su sa njima stupali u izvanbračne zajednice i organizirali njihove odlaske na područje Francuske, a potom ih putem ucjena, prijetnji, zastraživanja, zlostavljanja i drugih vidova fizičkog i psihičkog nasilja primoravali da vrše kaznena djela džepne krađe na području Francuske i šire i dostavljaju im novac koji pribave na taj način.

U pojedinim slučajevima žrtve su bila i djeca. Navedene osobe sumnjiče se i za kaznena djela pranja novca, krivotvorenje isprava, krijumčarenje osoba, zlouporabe opojnih droga i dr.