Poginuo ministar prostornog uređenja bpk-a Vladimir Nedimović

crna kronika
Gliser su, kako se pretpostavlja, pronašli Aleksandar Marić vlasnik ljetne bašte "Jaz" u Međeđi i mještanin ovog naselja Enver Zeba. Odmah po pronalasku glisera obaviještena je Policijska stanica u Višegradu čiji su službenici, po ovlaštenju nadležnog tužioca Dragana Ninkovića, obavili uviđaj.

Prema nezvaničnim informacijama, upravljajući gliserom Vladimir Nedimović udario je u manje ostrvo a od siline udara na gliseru je puklo desno vjetrobransko staklo, usljed čega je najvjerovatnije zadobio smrtonosne povrede.

Vladimir Nedimović je prije rata u Goraždu radio kao profesor u srednjoj ekonomskoj školi i kao zamjenik općinskog pravobranioca samoupravljanja, a nakon rata u administraciji općine Novo Goražde, a potom i na poslovima pravne pomoći pri UNHCR-u. 

Drugi mandat zaredom bio je ministar urbanizma, prostornog uređenja i zaštite okoline u Vladi BPK-a. 

"Iznenadna smrt našeg dugogodišnjeg kolege ministra Vladimira Nedimovića sve nas je duboko potresla i ožalostila. Njegovom smrću ostali smo bez iskusnog i vrijednog člana vlade i dobrog kolege. On je dao veliki doprinos u radu ministarstva kojim je rukovodio uspješno sve ove godine. Pamtit ćemo ga po izuzetnim vrlinama i djelima", izjavio je premijer BPK-a Nazif Uruči koji je došao u Međeđu u trenutku uviđaja. 

(Fena)