Pljačkaš ubijen u Jajcu je Stojan Knežević Ćole iz Banja Luke

Nakon te potvrde, u Banjaluku su u petak došli i kriminalistički inspektori Federalne uprave policije gdje su nastavili zajedničku istragu s banjalučkim kolegama, saznaju Nezavisne novine.

Identitet četvorice razbojnika koji su također sudjelovali u pljački zlatara u Jajcu nije poznat, ali se kako je naveo izvor banjalučkog lista sumnja da su to osobe povezane s ubijenim Kneževićem.

Izvor blizak obitelji Knežević izjavio je u petak za 'Nezavisne novine' da je identitet potvrđen nakon što su policiji u Jajcu putem maila dostavljene fotografije Kneževića.

"Ove fotografije inspektori su usporedili s beživotnim tijelom i identitet je bio utvrđen. Čekamo sad da prevezu tijelo u Banja Luku, kako bi ga obitelj definitivno prepoznala", izjavio je bliski član obitelji.

Podsjetimo, policija u Jajcu ubila je u četvrtak oko 3.30 sati ujutro razbojnika čiji identitet u prvi mah nije bio poznat.

Knežević je ubijen hicem u vrat, nakon oružane pljačke zlatara 'Gabi' i 'Gold', a koju je izvršio s četvoricom sudionika.

Razbojnici su se pred zlatarnice u strogom centru Jajca, ispod tvrđave, u ulici ZAVNOBiH, dovezli s dva ukradena passata.

Auta kako će istraga kasnije utvrditi, bili su ukradeni u Orašju i Gradačcu, a na jednom od auta bile su i registarske oznake iz Zenice.

Policija je razbojnike uhitila na djelu, prilikom iznošenja metalnih sefova težine 900, odnosno 500 kilograma, au kojima se nalazilo zlato.

Izvor 'Nezavisnih' blizak istrazi potvrdio je još ranije da je tijekom obračuna ispaljeno blizu 50 hitaca između Kneževića i njegovog "kolege" koji je bio ranjen s jedne strane, te policijske ophodnje koja je prva stigla na mjesto zločina s druge strane.

Pucnjavu nalik na akcione filmove koja je iz sna trgla Jajčane vješto su iskoristila trojica razbojnika koji su se domogli passata bordo boje i pobjegli prema Šipovu, gdje su sletili s ceste, a zatim se razbježali po okolnim šumama.

Ubijeni Knežević od ranije je poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

Posljednji put je priveden u studenom prošle godine, nakon tučnjave u lokalu 'Del Capo' u centru Banja Luke, odnosno pucnjave u naselju Kočićev vijenac.

Tada je policija privela Damira Ostojića (35) koji je nakon fizičkog obračuna u 'Del Capu' pucao na Kneževića i njegovog prijatelja Jelenka Sjenicu (39) zvanog Ćelo.

U pucnjavi je ranjen Sjenica, dok je Knežević prošao bez ozlijeda.

Ubijeni Knežević priveden je u listopadu prošle godine nakon krađe mercedesa 124 u Gradišci, vrijednog oko 5.000 KM.

Ova krađa dogodila se u Gradišci u Ulici Dejtonska, no kako je 'Nezavisnim novinama' tada potvrđeno, u pitanju nije bila klasična krađa, već otimanje auta, jer vlasnik nije na vrijeme platio kamatu na ranije posuđeni iznos.

Nakon uhićenja, Sjenica i Knežević su pušteni na slobodu, ali ubrzo su se ponovno našli u novom sukobu sa zakonom.