Platio djeci hodočašće u Međugorje pa ih silovao

zlostavljanje, Srbija, pedofilija, droga, italija, dječak, djevojčica, promjena spola, silovanje, zlostavljanje, karlovac, silovanje, Srbija, zlostavljanje, obljuba, zlostavljanje, Srbija, seks, kobila, zlostavljanje, pakao, zlostavljanje, Srbija, dijete, pijanstvo, Tuzla, autizam, zlostavljanje, djevojke, strava, škola, zlostavljanje, dječak, silovanje, zabava, šala, okrutnost, ledeni izazov, tinejdžeri, dječak, silovanje, stravično, strava, orgije, ubojstvo, pedofilija, Međugorje, silovanje, silovanja, skandal, škola
...baš u to povjerovala i puna povjerenja predala sinove adolescente u ruke svog župnika u Palermu, piše Jutarnji.hr.

Posrijedi je bio don Roberto Elice, kojeg je zbog navedenog zlodjela tadašnji nadbiskup u Palermu kardinal Paolo Romeo opozvao iz župe Presvete Marije Uznesene i poslao u Rim u dom zatvorenog tipa za posrnule svećenike, odakle je u utorak premješten u rimski zatvor, jer će mu biti suđeno za silovanje maloljetnika.

Naime, po italijanskom zakonu se sa silovanjem izjednačuje i odnos za koji je maloljetnik dao privolu, ako nije navršio dob u kojoj se smatra spolno odgovornim, a u svakom slučaju ako je za to dobio novac ili neku pogodnost.

Velečasni Elice je pokušao uvjeriti majku dječaka (ispis toga internetskog dijaloga poslužio je kao dokaz) da mu se dogodilo jednom, da ne zna što ga je spopalo, da ga je omamila želja za ljubavlju i nježnošću. Ispostavilo se da je tu braću napastovao više puta, u većim razmacima. Kad su govorkanja počela, javio se još jedan muškarac, sada odrastao, kojeg je isti svećenik zaveo dok je bio dječak.

Corrado Lorefice, sadašnji nadbiskup u Palermu, zamolio je oproštenje od žrtava, izrazivši im svoju solidarnost i "duboku bol jer to djelo teško vrijeđa samo ljudsko društvo i unakazuje lik cjelokupne crkvene zajednice, a osobito mnogih svećenika koji danomice i tiho djeluju predano i plemenito na području dijece za dobro muškaraca i žena koji su im povjereni".