Plakao i vrištao zbog smrti prijatelja

smrt prijatelja, plakao

Stefan Vidović (22) iz Banja Luke, optužen da je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo Marko Ivekić-Stojanović (23), plakao je i vrištao zbog pogibije prijatelja, rekla je u banjolučkom Okružnom sudu Stefanova majka Radmila Vidović.

– Rekao mi je da je on vozio i da je Marko veoma loše. Tražio je da ide odmah kući kod Ivekića. Otišla sam u bolnicu i rekla mu da bude spreman na sve, rekla je Vidovićeva, prenosi Glas Srpske.

Dodala je da su večer uoči nesreće Stefan i Marko otišli u Laktaše na proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru.

– Stefan je trebalo da ide u Šipovo na slavu, ali je ostao na Markov prijedlog. Kazali su da će prespavati u Laktašima i ujutro se vratiti kući. Za nesreću sam saznala ujutro, kada me je pozvao Stefan, kazala je Vidović.

Dodala je da je nudila novčanu pomoć roditeljima stradalog, ali da nisu prihvatili. Svjedočili su i poznanici Vidovića, Tijana Josipović i Milan Ivić, koji su za njega imali samo riječi hvale.

Josipović je ispričala da su Vidović i Ivekić-Stojanović bili bliski i dobri prijatelji. I ona i Ivić za nesreću su čuli od drugih. Branitelj Vidovića, odvjetnik Jadranka Ivanović, predložila je njegovo psihijatrijsko vještačenje da bi bila utvrđena uračunljivost u vrijeme nesreće. Najavila je da će i optuženi svjedočiti. Nesreća koju je, prema optužnici, skrivio Vidović dogodila se 14. siječnja 2019. u Jakupovcima kod Laktaša. Vidovića terete da je vozeći pijan nedozvoljenom brzinom od 90,6 kilometara na sat sletio s puta i udario u stup rasvjete.