Pijani maloljetnik očevim motociklom usmrtio 18-godišnjakinju

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
Da na povratku iz diskoteke nisu stale uz Magistralu pričekati svoju prijateljicu. Nažalost, stale su na nekoliko minuta, dovoljno da se dogodi nezapamćena tragedija - kazuju nam u Starigradu, gdje se u četvrtak rano ujutro, oko 4.40, dogodila strašna prometna nesreća.
Četiri djevojke su na povratku iz noćnog izlaska stale pokraj pekarnice blizu hotela "Rajna", kad je na njih naletio motocikl zadarskih oznaka kojim je upravljao pijani 16-godišnjak iz Selina. Motocikl je "pokupio" dvije djevojke od 18 godina i jednu od 16 godina, a četvrta, 17-godišnjakinja, spasila se jer je kupovala pecivo. Nekoliko sati nakon nesreće u zadarskoj je bolnici od posljedica teških ozljeda preminula 18-godišnja L.B., dok su njezine prijateljice, a sve tri su inače iz Našica, lakše ozlijeđene, kao i 16-godišnji vozač.
- Ozljede su, nažalost, bile preteške za mladi život 18-godišnjakinje. Ostale djevojke su dobro i puštene su na kućnu njegu. Otpušten je i vozač koji je u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede - kazao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice.

U Starigradu još ne mogu doći sebi od nesreće koja je mjesto zavila u crno. Tri prijateljice iz Našica došle su na ljetovanje u apartman jedne od njih, a u večernjem izlasku pridružila im se njihova prijateljica iz Starigrada. Put do kuće pokazao se kobnim jer nitko od njih nije mogao ni pretpostaviti da će im smrt doći iz suprotnog smjera u trenutku kada na cesti gotovo ni nije bilo prometa.
- Slučaj je htio da je samo jedna djevojka ušla u pekaru. Da su ušle i druge za njom, možda bismo danas govorili o padu pijanog tinejdžera s motora i za nekoliko dana bi se sve zaboravilo. Ovako, tragedija je nezamisliva. Čudo je da je samo jedna djevojka stradala. Moglo je to biti, nažalost, puno gore. On je došao iz suprotnog smjera i, navodno, u padu prešao na drugu traku. Izletio je s ceste i pritom udario u djevojke - kažu nam u Starigradu.
U prodavaonici peciva nitko nije ni shvatio što se događa ispred trgovine. Čili su neke zvukove, ali ne i da oni donose smrt.
- Moj otac je izišao iz pekare kada je već sve bilo gotovo. Nitko osim djevojaka nije vidio što se zapravo dogodilo. Strašno. Ovo nas je sve jako pogodilo - kaže nam djelatnica iz pekare.
- Konsternirani smo. Mi živimo uz Magistralu, na kojoj se događaju svakojake nesreće, ali ovakav događaj, ovakvu nesreću, nitko ne pamti. Nevina djevojka koja nije ni sudjelovala u prometu, nego se pješice, pokraj ceste, vraćala kući, izgubila je život - govore nam mještani.
Načelnik općine Krsto Ramić priznaje da je u stanju šoka. Nije mu jasno kako se to moglo dogoditi na dijelu ceste gdje postoji ograničenje brzine, preglednost i nogostup.
- Poznajem tog mladića i njegovu obitelj. Nisu nikad imali problema, tako da mi je ovo još teže shvatiti. Izražavam sućut obitelji preminule djevojke, a ostalima želim brz oporavak - kazao je načelnik Ramić.

 

Njegove riječi potvrđuju nam i drugi Starigrađani. Kažu da sa 16-godišnjakom koji je pijan i bez dozvole vozio očev motocikl nikad prije nije bilo problema. Što mu se tu večer dogodilo, zašto je toliko pio, i kako je došao do očeva motocikla, nitko nam nije znao reći. Posljedice takvog neodgovornog ponašanja trpjet će cijeli život. Nakon što je otpušten iz bolnice, 16-godišnjak je odveden u zadarsku policiju, gdje je nad njim provedena kriminalistička istraga.
- U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Nakon što mu se saniraju ozljede, nad 16-godišnjakom će biti zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će se prijava proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru - rekla je Sonja Šimurina, glasnogovornica PU zadarske.
Prema prvim rezultatima očevida, 16-godišnji vozač je, upravljajući motociklom zadarskih oznaka bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, nailazeći iz smjera Rijeke, iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak. Pritom je udario u grupu pješakinja koje su se nogostupom kretale u suprotnom smjeru. Iako mještani navode da je maloljetniku motor "proklizao", zbog čega je završio u suprotnom traku te naletio na djevojke, u policiji to nisu mogli komentirati.

Slobodna Dalmacija