Pedofila iz Livna pretukli osuđenici dok se tuširao u mostarskom KPZ-u

Unatoč vidnim ozljedama po čitavom tijelu, brojni sumnjivci su za ispitivanja o ovom slučaju redom govorili da je ‘pao niz stubište!’. Ravnatelj ovog zavoda Romeo Zelenika tek je mogao reći da se vodi unutarnja istraga.

"Mogu tek potvrditi da je jedan pritvorenik ozlijeđen, ali ne i na koji način dok se ne okonča naša interna istraga", navodi ravnatelj Zelenika. Osumnjičeni pekar, koji ima i državljanstvo BiH, priznao je da je prošlog četvrtka sjeo na klupu u središtu Livna, nasuprot Dječjeg vrtića Pčelice, te je vadio spolovilo i samozadovoljao se promatrajući djecu i njihove odgojiteljice.

Prema kazivanju zapanjenih očevidaca, koji su i pozvali policiju, pedofil se na klupi ispred vrtića u Ulici Stjepana II. Kotromanića zadržao gotovo sat vremena, između 13 i 14 sati. Kada su policajci došli pred vrtić, Asslan je već zadovoljio svoju bolesnu pohotu. Prilikom priznanja se pravdao da se samozadovoljavao pred djecom jer je bio - previše umoran! Inače, godinama je sezonski radio u bratovoj pekarnici u Livnu, dok mu se supruga s kojom nema djece nalazi u jednom selu kod Prizrena.

Do sada nije bio poznat kao bludnik. Livnjake je i u lipnju šokiralo uhićenje nastavnika glazbenoga odgoja (44) zbog sumnje da je pune dvije godine bludničio nad učenicama, a još se spominje i 40-godišnjak, također iz Livna, koji je navodno pokazao splovilo dječacima u Makarskoj. O porastu pedofilije svjedoče i ovoljetošnja uhićenja umirovljenika (56) i nadničara (42) u Mostaru. Prvi je već optužen zbog bludničenja nad trogodišnjom susjedom, dok je drugi silovao 14-godišnjaka.

pogled.ba