Paravinja tvrdi da nije ubio srpsku novinarku

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
Paravinja, koji se, između ostalog dovodi u vezu sa smrću novinarke Vujasinović 1994. godine, tijekom današnjeg saslušanja govorio je o svojim susretima s njom koji su se dogodili otprilike godinu ili dvije prije njene smrti.

Branko Baica, odvjetnik Parvinje, rekao je da njegov klijent nije konkretno poznavao Vujasinovićevu, da se s njom susreo samo dva puta, a da su u kontakt došli preko Paravinjinog rođaka.

Na pitanje novinara je li Paravinjin rođak možda povezan sa smrću srpske novinarke, Baica je odgovorio odrično, navodeći da je i on stradao nedugo nakon Vujasinovićeve, te da njegov klijent misli da je i on ubijen.

Baica je rekao da bi o povezanosti te dvije smrti mogle odgovoriti institucije Srbije, te dodao da ne zna hoće li današnje saslušanje Paravinje pomoći srpskoj policiji u rasvjetljavanju slučaja ubojstva Vujasinovićeve.

Paravinja, kako je rekao njegov odvjetnik, nije spominjao ni jedno ime iz srpskog podzemlja.

Današnje ispitivanje Paravinje u Šibeniku trajalo je tri sata, a saslušanju nisu nazočili predstavnici srpske policije. Saslušanje je tražila srpska policija, što su dozvolili nadležni organi u BiH.

Pred Županijskim sudom u Šibeniku Paravinju, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, danas nisu smjeli ispitivati o tom slučaju.

Paravinja je u BiH osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja. U Hrvatsku je privremeno izručen zbog ispitivanja u vezi s nestankom Bilićeve, a i Srbija ga traži zbog silovanja i pokušaja silovanja.