Otkriveni detalji stravične nesreće u kojoj su poginuli mladić i djevojka

 policija
Na željezničkom kolodvoru u Ražinama dogodila se teška tragedija u kojoj su u naletu vlaka poginuli 17-godišnjakinja iz Ražina i 20-godišnjak iz Konavla.

Na njih je naletio vlak koji prometuje na pruzi Perković - Šibenik, a to se dogodilo na dijelu pruge koju mještani Gornjih i Donjih Ražina na šibenskoj periferiji često koriste kao prijelaz i to na svoju odgovornost budući da na tom mjestu nema označenog prijelaza.

Upozorenje strojovođe

Potvrdili su to u šibenskoj policiji ističući da su mladić i djevojka stradali na nepreglednoj krivini. No, prema nekim informacijama, sve se dogodilo na ravnom dijelu pruge i navodno je strojovođa signalizirao mladiću i djevojci da se maknu, ali tragedija ipak nije izbjegnuta.

Vlakom je upravljao 28-godišnji strojovođa iz Perkovića.

Očevidom je rukovodio županijski državni odvjetnik, a prisutan je bio i prometni vještak. O ovom događaju slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Roditelji preminule 17-godišnjakinje, na koju je sinoć naletio vlak dok je zajedno s 20-godišnjakom iz Konavala hodala po pruzi, nakon tragedije su se vratili iz Vukovara, odakle joj je majka, piše portal SibenikIN.

"Jutros čujem da su hodali prugom, gdje stalno mladi hodaju na putu iz trgovačkog centra Dalmare, i da su na ušima imali slušalice, slušali glazbu, pa nisu čuli vlak. Uzalud im je 28-godišnji strojovođa, momak iz Perkovića, signalizirao i trubio. Strašno je to što se dogodilo, tako mlada cura, ima i malu sestru koja tek ide u drugi razred osnovne škole", ispričao je jedan od susjeda.