Otkrivena elitna prostitucija na području Zadra: Za pružanje usluga u stanovima i na jahtama tražile i do 5000 kuna

elitna prostitucija, zadar

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom hrvatskom državljankom koju se osnovano sumnjiči da je počinila kazneno djelo protiv spolne slobode, Prostitucija iz čl. 157 st.1. Kaznenog zakona, priopćeno je u petak iz zadarske policije.

Sumnjiči se da je s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, u večernjim satima dana 25. rujna ove godine organizirala i dogovorila pružanje seksualnih usluga na plovilu klijenata na zadarskom području, za novčani iznos od 8.000,00 kuna, podvodeći 30-godišnju hrvatsku državljanku.

Naime, ista je kao voditeljica noćnog kluba u Zadru s gostima kluba ugovorila pružanje seksualnih usluga podvodeći zaposlenicu kluba koja je bila zaposlena kao plesačica.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga noćnog kluba te stambenog prostora kojega koriste.

Tom prilikom zatečen je 29-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je u kući u kojoj stanovao zajedno sa ženskim osobama pronađen pištolj kalibra 7,62 milimetra sa streljivom te manja količina hašiša.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, ženska osoba u dobi od 22 godine sinoć je uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Prostitucija privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je protiv 30-godišnjakinje podnesen optužni prijedlog zbog Odavanja prostituciji, a protiv 29-godišnjaka podnesen je optužni prijedlozi zbog Neovlaštenog posjedovanja droge i oružja.