Oteo bivšu djevojku i prijetio da će je ubiti

uhicenje

... uspjela osloboditi i pozvati policiju.

Alarmirala pomoć

Radi se o D.J. bivšoj djevojci, a motiv za otmicu bilo je to što ga je ona napustila. U Policijskoj upravi u Banjoj Luci se doznaje da je D.J. u ponedjeljak navečer nagovorio djevojku da izađe ispred svoje kuće kako bi raspravili zbog čega ga je ostavila. Kada je izašla, on ju je nasilu ugurao u automobil Fiat i sjekirom joj prijetio da će je ubiti.

- Dok je osumnjičeni točio gorivo na benzinskoj postaji djevojka je iskoristila njegovu nepažnju i uspjela se osloboditi, a potom sakriti i pozvati policiju - rekla je Marija Markanović, glasnogovornica PU Banja Luka.

Pobjegao sa postaje

Neslužbeno se doznaje da je D.J. gorivo točio na benzinskoj postaji "Gas petrol" u naselju Lauš, a djevojka je to iskoristila i sakrila se u toalet, odakle je i pozvala policiju.

D.J. je pobjegao sa benzinske postaje i policija je krenula u potjeru za njim. Na drugom kraju grada, u naselju Lazarevo, pronašli su njegov Fiat i u njemu sjekiru kojom je prijetio da će ubiti djevojku. D.J. se tri dana skrivao i na kraju je uhićen u ulici Zmaja Ognjenog Vuka u Lazarevu.

- Policajci su u vozilu pronašli predmete i tragove bitne za daljnji krivični postupak. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci i protiv osumnjičenog će biti podnesena prijava za počinjena krivična djela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti - rekla je Markanović.

Debeo policijski dosje

D.J. poznat je kao višestruki prijestupnik. Kao maloljetnik je osuđivan zbog dva razbojništva u poslovnicama "NLB banke" u Banjoj Luci, i to u prosincu 2008., kada je ukradeno 50.900 KM, te u veljači 2009., kada je ukradeno 115 KM.

Tada mu je izrečena mjera upućivanja u odgojno-popravni dom od jedne do pet godina. Više puta je uhićen zbog provala, krađa, dilanja droge, dok je u svibnju ove godine uhićen zbog krađe BMW-a 5, kada su vlasniku drogirali pse rase kane korsa.