Osumnjičeni za ubojstvo Marka Đerića predat Tužiteljstvu

bjegunac, zatvor, nasilje, silovanje, zatvor, optužnica, mladić, Srbin, zatvor, djed, baka, unuk, zlostavljanje, ratni zločin, ratni zločinac, ratni zločini, Armije BiH, Zločini Armije BiH, Armija RBiH, Trebinje, CJB Trebinje, Centar javne sigurnosti Trebinje, Marko Đerić , zatvor, Mostar, droga

... postupanje, priopćili su iz CJB Trebinje. Glasnogovornik Okružnoga tužiteljstva Trebinje Srđan Vukanović potvrdio je da je jedna osoba procesuirano u Okružno tužiteljstvo.

"Danas tijekom dana CJB Trebinje je dostavio izvješće o Kaznenom dijelu Teško ubojstvo protiv jedne osobe. Radi se o osobi inicijala R.A. (1996) iz Trebinja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo. Iz člana 149 Kaznenog zakona. Naime on se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima ispalio više hitaca u pravcu Marka Đerića iz Trebinja, od koga je nastradali zadobio jednu prostrijelnu ranu, i od posljedica toga preminuo na licu mjesta. Tijekom dana biti će saslušan u Tužiteljstvu od strane postupajućeg tužitelja, nakon čega će se tužitelj izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora," rekao je Vukanović i dodao da je u noćas kasno (preksinoć) završena obdukcija tijela nastradalog koju je naložio dežurni Okružni tužitelj, a izvršio patolog dr Željko Karan iz Banjaluke.

"Obdukcija je završena sinoć i radi se o strijelnoj rani čiji je otvor na leđima, a izlaz je u predjelu grudnog koša sa lijeve strane, sa pa nažalost gotovo razorenjem srca, pa je prema tome uzrok smrti očigledan," rekao je dr Karan i dodao da postoje podaci sa mjesta događaja da je pronađeno sedam čaura, ali je njega pogodio samo jedan metak.

Marko Đerić sahranjen je danas na gradskom groblju Banjevci u Trebinju. Prema neslužbenim saznanjima radi se o Radovanu Andrić zvanom Mujke, koji je od ranije poznat policiji. Andrić je kao malodobnik u noći Dočeka nove 2012 godine hicima iz automatskog oružja teže ranio Nebojšu Vukoja, dok su Miodrag Karić i Aleksandar Crnogorac svi iz Trebinja, zadobili lakše povrede. On bio je među gostima kafića, a do incidenta je tada došlo pošto je pravio nered, udaljen je sa novogodišnjeg dočeka.