Osuđen na 29 godina jer je ubio strinu i njenog posinka

županijski sud

Na Županijskom sudu u Zagrebu Damir Minković (36) proglašen je krivim te je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 29 godina zatvora zbog dva teška ubojstva.

"Kunem vam se životom, nisam to napravio", izjavio je na kraju suđenja prije dva dana 36-godišnjak, optužen za krvavo ubojstvo strine Marije Minković (77) i njezina posinka Siniše (50) 24. studenoga prošle godine rano ujutro u njihovoj kući u zagrebačkim Strugama.

Prema optužbi, zaklao ih je nožem zbog novca. Nju je četiri puta zarezao po vratu, a njega tri. Potom je, stoji u optužnici, ispremetao stan u potrazi za novcem. Budući da novac nije našao u ladicama, iz strininog novčanika je uzeo neutvrđen iznos. Potom je otputovao u Beograd kod djevojke, ali je nakon nekoliko dana kasnije uhićen pri povratku iz Srbije.

Sudilo mu se za dva teška ubojstva, počinjena iz koristoljublja, ali i na okrutan način. Njegova pokojna strina, odnosno strina njegova oca, kako je na sudu pojasnio Minković, bila je teško pokretna, dok je njezin posinak bio osoba s posebnim potrebama. Živjeli su u susjednoj kući i od kuće optuženika dijelio ih je samo vanjski zid.

"Oštećeni su bili moja familija i jako mi je žao što im se to dogodilo. Prošli tjedan kada sam došao tamo na očevid, bio sam potresen. Više ih nikad u životu neću vidjeti. Posebno mi je žao za Sinišu, koji je bio mentalno zaostao, ali veseo i dobar čovjek", rekao je Minković u svojoj obrani. Ispričao je pritom kako im je, kad je trebalo, pomagao u kući i dvorištu, a strina mu je onda znala dati od 20 do 50 kuna, piše Jutarnji list.