Osmoškolci dogovorili okršaj na velikom odmoru

škola, prebivalište, škola, okršaj, prijevoz, prijevoz učenika, proljetni raspust , raspuštanje , Slavko Lauš
Incident je započeo još u subotu nakon vjeronauka u franjevačkoj crkvi u Mostaru. Došlo je do tučnjave učenika iz spomenute škole, a nastavak okršaja je dogovoren tijekom velikog odmora u ponedjeljak.

" Izgleda da se jedan od učenika koji je sudjelovao u tučnjavi prepao osvete jer je pretukao kolegu, pa je pozvao odrasle da stanu u njegovu obranu. Te osobe, stare oko 40 godina, došle su pred školu. Kada su ih ostali sudionici tučnjave vidjeli, pobjegli su u učionice", kaže jedan od očevidaca.
Na lice mjesta je pozvana policija, koja je napravila očevid.Prema izjavama očevidaca s kojima su novinari jučer razgovarali, kod osoba koje su došle pred školu pronađeno je i oružje. "Te osobe su policiji rekle kako nisu mislili tući djecu, nego su došli pomiriti ih. Koliko je meni poznato, policija je od njih uzela podatke, a što je kasnije bilo, nije mi poznato", prepričava jedan od očevidaca.
"Nije nam poznato o čemu se radi, niti imamo podatke o ovom događaju. Možda u idućim danima dobijemo podatke o tom događaju", rekao je kratko Srećko Bošnjak, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a. "Istraga je u tijeku i mi ništa ne možemo reći dok policija ne završi istragu", bila je izjava ravnateljice Martinović.  Pokušala je pojasniti kako se radi o djeci koja su u osjetljivom životnom vremenu te kako škola poduzima sve aktivnosti da ovakvih događaja ne bi bilo ili kako bi ih bilo što manje. "Iako s većinom učenika i roditelja nemamo problema, postoje slučajevi u kojima roditelji ne brinu dovoljno za probleme djece. To se mora promijeniti. Problem nije u školi nego u obitelji", zaključila je ravnateljica Martinović.

Očekivati je da će učenici koji su sudjelovali u ovom incidentu biti kažnjeni od uprave škole, ali tek nakon rezultata policijske istrage. 

večernji list