Osmorka optužena za krijumčarenje 73,5 kg marihuane iz BiH u Hrvatsku

Od osmorice optuženika, od kojih najmlađi ima 28, a najstariji 44 godine, trojica su iza rešetaka i protiv njih je USKOK predložio produljenje pritvora, prenosi Hina.

Optužene se tereti da su se povezali radi krijumčarenja i preprodaje većih količina marihuane u Hrvatskoj.

Drogu je u BiH navodno nabavljao drugookrivljeni V.K. (44), nakon čega je, posredstvom trećeokrivljenog S.B. (43), za prijevoz droge u Hrvatsku angažiran petookrivljenog F.N. (37). Marihuanu su potom na području Zagreba preuzimali ostali okrivljenici.

Sumnja se da je krijumčarska skupina od travnja do kraja kolovoza prošle godine u više navrata u Hrvatsku prebacila najmanje 73,5 kilograma marihuane.

Skupina je uhićena u višemjesečnoj akciji zagrebačke policije i bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu.

Nakon uhićenja hrvatska policija je izvijestila da su dvojica članova uhićeni na području Busovače u BiH, a ostali u Hrvatskoj. Skupina je marihuanu iz srednje Bosne krijumčarila u Zagreb u prikolici kamiona, skrivenu među deklariranim teretom - legurama metala i dijelovima autobusa koje je trebao prevesti u Poljsku. Sumnja se da je marihuana do Bosne došla preko Albanije i Crne Gore.