ORKA Optužena osmorica koja su raznosila bankomate

11.12.2019

Više od dva mjeseca od spektakularne akcije „Orka“, koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, u ovoj pravosudnoj instituciji su, kako saznajemo, podigli optužnicu kojom je obuhvaćeno 12 osoba, a koja je jučer potvrđena.

Vođa grupe

Njih osam, potvrđeno je za Dnevni avaz, terete se za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s razbojništvom i teškim krađama.

To su Rahman Begluk (32), koji je označen kao vođa grupe, Alen Begluk (35), Jozo Markić (36), Zoran Mikulić (47), Haris Zuko (29), Radislav Gavrić (39), Mugdim Omanović (35) i Enis Mandal (35)

Uz njih, još četiri osobe, N. Č., F. P., S. Ć. i N. L., obuhvaćene su optužnicom, ali za kaznena djela prikrivanja, pomaganja i neovlaštenog držanja oružja.

Krali pet godina

Prema optužnici, terete se da su kao organizirana grupa u posljednjih pet godina na širem području Federacije BiH počinili više od 20 kaznenih djela, a riječ je o razbojništvima i teškim krađama. Kada je riječ o počinjenim krivičnim djelima, to su pljačke bankomata u tržnim centrima „Bingo“, „Robot“ i „Namex“, i to upotrebom plina i eksploziva.

Pronađen novac

„Orka“ je bila najuspješnija akciji FUP-a ove godine.

Tijekom pretresa na 14 lokacija, 13 na području Federacije BiH i jedne u Istočnom Sarajevu, pronađene su veće količine novca koje potječu iz izvršenja ovih kaznenih djela, 15 kilograma eksploziva, podesna sredstva i tehnička aparatura.

Tagovi: akcija orka

loading...