Organizirali druženja i djeci davali drogu

optužnica, droga, djeca

Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Srđana Boškova (36), Naila Kape (20) i Amera Isakovića (20) svi iz Banje Luke, zbog kaznenih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droga.

Oni se terete da su djela počinili od početka 2018. godine do ožujka 2019. godine, a neovlašteno su kupovali i prodavali marihuana i speed. Drogu su, kako stoji u optužnici, prodavali i djeci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumiranje marihuane i speeda.

Dodaje se da je Boškov angažirao Kapu i Isakovića radi daljnje prodaje, a oni su drogu za iznose od 10 do 50 maraka prodavali i maloljetnicima.

– Osumnjičeni Isaković i Kapo zajedno su organizirali žurke za više osoba u stanu u Ulici Patrijarha Arsenija Čarnojevića, na kojima su omogućavali djeci i većem broju osoba da konzumiraju marihuanu i speed. Stavljali su ih na stol tako da su svi koji su bili na žurkama konzumirali, tako što su pušili jointe u koji je bila umotana marihuana i ušmrkavali speed, stoji u optužnici.

Dodaje se da su Boškov, Kapo i Isaković zajedno prodavali drogu, osumnjičeni Isaković posredovao u prodaji i kupovini, stavljao u promet i prodavao drogu, a Kapo i Isaković zajedno prodavali opojne droge djeci i zajedno ih davali na uživanje djeci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumaciju.