Orašje: Otac silovao maloljetnu kćerku

silovanje, osumnjičeni, silovanje, pismo, silovanje, maloljetnica

Oraški policajci uhitili su u petak 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo rodoskvrnuće, saznaje „Avaz“. Žrtva je maloljetna kćerka osumnjičenog!

Šokirani građani

Izvor blizak Ministarstvu unutarnjih poslova Posavske županije otkrio nam je da je u petak u ranim satima u Policijsku stanicu Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj. Majka je u prijavi navela da je tijekom ove godine u više navrata njen suprug imao seksualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom.

Da stvar bude gora, sve se odigravalo tamo gdje bi dijete trebalo biti najsigurnije - u njihovoj obiteljskoj kući. Šokirani istražioci MUP-a Posavske županije, čim su zaprimili prijavu, poduzeli niz operativnih radnji radi rasvjetljavanja kaznenog djela, koji je uznemirio građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavijestili dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Općinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca.

Kako Avaz saznaje, kuća je detaljno pretresena radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužiti u istrazi te u podizanju optužnice.

Policajci su istovremeno stavili lisice na ruke 44-godišnjaka.

Iz MUP-a Posavske županije  kratko su potvrdili da se nemili događaj istražuje.

Zaštita žrtve

"Predmet je veoma osjetljiv, jer je žrtva maloljetnica, a riječ je o teškom djelu protiv spolne slobode i morala. Radi zaštite istrage, ne možemo otkrivati nikakve pojedinosti niti otkrivati identitet osumnjičene osobe, a sve s ciljem zaštite same žrtve" – kazali su za „Avaz“ iz MUP-a Posavske županije.

Prijeti mu pet godina robije Istragu je preuzelo Županijsko tužiteljstvo. Uhićeni muškarac zadržan je u pritvoru. Prema Kaznenom zakonu Federacije BiH, za kazneno djelo rodoskvrnuća predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina.