Oglasio se MUP-a HNŽ: Građani su dovikivali i omalovažavali policijske službenike

policija, snimka, Mostar

Video snimka policijske intervencije u Mostaru i primjene određene sile policajaca nad ljudima koji su u rane jutarnje sate sjedili u jednom ugostiteljskom objektu izazvala je veliko zanimanje i reakcije javnosti. Radi istinitog informiranja javnosti, iz MUP-a HNŽ su poručili sljedeće:

Dana 25. kolovoza oko 4 sata ujutro dežurna služba PU Mostar zaprimila je više prijava građana da se u ulici Stjepana Radića ispred jednog ugostiteljskog objekta narušava JRM galamom i vikom.

Temeljem prijave građana policijski službenici PU Mostar su intervenirali u dva navrata, prvo upozorenjem i zahtjevom da se navedeni objekt zatvori i prestane sa narušavanjem JRM.

Nakon što su se sudionici navedenog događaja oglušili na upozorenja i zahtjev policije, te su galamom i vikom nastavili narušavati JRM, dobacivati i omalovažavati policijske službenike, policija je uz pomoć i pojačanje ispraznila ugostiteljski objekt. Tom prigodom jedna osoba je privedena i uručen joj je prekršajni nalog.

Tijela Uprave policije MUP-a HNŽ provest će unutarnju istragu o navedenom događaju i postupanju policije u istom, te ukoliko se utvrdi prekoračenje policijskih ovlasti poduzet će stegovne mjere propisane zakonom – navodi se u reakciju MUP-a HNŽ.

https://www.facebook.com/Hercegovina.Info1/videos/677898759374068/