Odvjetnik obitelji Bilić: Nema sumnje da se radi o Antonijinom tijelu

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, potraga za antonijom bilić, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Krunoslav Borovec, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstva, Hrvatska, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Drniš, tuga, Antonija Bilić, ispraćaj, Drniš
Kako je odvjetnik Ljubičić rekao Hini, još je prije godinu dana upozoravao i pozivao da se ponovno pretraži to mjesto jer je analiza kretanja kamiona upućivala na to, ali nitko ga nije slušao. Na pitanje o navodno pronađenim dijelovima odjeće Antonije Bilić, Ljubičić je odgovorio da je Antonijina obitelj uključena u istragu i aktivno sudjeluje u prepoznavanju predmeta i slično, ali ih ne želi zvati telefonom i opterećivati jer da im je danas iznimno teško.

Jedan od ključnih tragova potrage za Antonijom Bilić bio je signal njezina mobitela zabilježen u Modrušu te telefonski poziv oca Dragana Paravinje 7. lipnja, baš u vrijeme koje, uz druge nedvojbeno utvrđene činjenice, omogućava da se utvrdi mjesto i vrijeme kada je i gdje je Paravinja mogao činiti ili prikrivati već učinjene kriminalne radnje nad Antonijom Bilić.

Izvori bliski istrazi koji su željeli ostati anonimni na jednom od prošloljetnih sastanaka predstavnika HGSS-a u uredu karlovačke županije iznosili su podatke koji su suzili mjesto kriminalnog događaja na područje između Ogulina i Modruša u određenih pola sata predvečer 7. lipnja prošle godine. No, potraga policije i HGSS-a nije našla tražene biološke tragove ni konkretan predmet, zavjesu iz kabine Paravinjina kamiona.

Analizom svih podataka, posebice dokaza o kretanju Paravinjina kamiona od Drniša do Ogulina i natrag do Splita, utvrđeno je da je vozio autocestom A1- Dalmatinom, stao nakon tunela Male Kapele na odmorištu Modrušu 20 minuta, što se sve rekonstruiralo preko nadzornih kamera i zapisa tahometra. Po njegovom iskazu, tu je na odmorištu bacio mobitel Antonije Bilić. Zatim je kamionom nešto prije 16 sati sišao s autoceste, što je snimljeno nadzornim kamerama. Došao je u ogulinsku tvornicu "Semmelrock" na utovar, gdje je ostao pola sata.

U tih pola sata utovara u 16 sati i tri minute maknuo je tahograf, a u 16 sati i 37 minuta izišao je iz tvornice. Poznato je također da se vraćao prema Splitu, no ne odmah. Kamere su zabilježile povratak na autocestu koja je u neposrednoj blizini "Semmelrocka" tek u 17 sati i 39 minuta. U 17 sati i 22 minute Dragana Paravinju zvao je na mobitel njegov otac, a poziv je samim uspostavljanjem veze zabilježen na jednom repetitoru kod Modruša.

Analizom podataka utvrđeno je da je bio na području udaljenom 15 minuta vožnje od autoceste. Kad se oduzme i dodatnih 15 minuta potrebnih za povratak na autocestu, ostaje pola sata vremena, čime je ograničeno područje na kojem je fizički mogao biti između 17 sati i 22 minute, kad ga je otac zvao, i 17 sati i 39 minuta, kad je ušao na autocestu, a to je područje kod Modruša gdje su jučer pronađene ljudske kosti.

Hina