Odvjetnički ured demantira policiju: Osoba inicijala D.P. (1978) iz Mostara nije prodavala drogu ispred jedne od škola

pretukao, vozač, autobus, Livno, Tuzla, poginuo muškarac, samoubojstvo, Jajce, Livno, stevan srdić , policijska uprava, drvar, Mostar, demantirao , nož, napad, Mostar, nastavnik, suspenzija, zenica, Mensud Hodžić, zenica, pedofilija, lana bijedić, obdukcija, stravična smrt, solin, teška prometna nesreća, Ljubuški, samubojstvo, Livno

Na naš redakcijski mail stigao je Zahtjev za opozivanje izražavanja neistinitih činjenica, objavljivanje ispravke i izvinjenje od strane Odvjetničkog društva Maja Husković d.o.o.

Navedeni zahtjev objavljujemo u cijelosti bez uredničkih korekcija:

Dana 17.09.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom „Dileri prodaju drogu i u školskim dvorištima, pojačana policijska kontrola“ u kojem je navedeno da je Danijel P. (41) nakon hapšenja sredinom sedmice kod Desete osnovne škole u Mostaru, koji je kako je to policiji prijavljeno djeci prodavao drogu i koji je dolaskom policijske patrole progutao dvije prozirne vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta tvar.

Dana 11.09.2019. godine u 07:17 sati portal Bljesak.info objavio je demant vezano za iznošenje neistinitog sadržaja koji se odnosi na D.P. koji vam u prilogu dostavljamo.

Predlažemo da opozovete izražavanje neistinitih činjenica, objavite ispravku i izvinjenje sukladno članu 10. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05).

Sukladno članu 8. a u svezi sa članom 6. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05) oštećeni podnosi zahtjev za ispravku izražavanja vama kao odgovornom pravnom licu, autoru, odgovornom uredniku, te izdavaču neistinitog sadržaja.

Naime, nisu istiniti navodi koji su navedeni u vašem tekstu od 17.09.2019. godine.

Zbog navedenog predlažemo da objavite opozivanje prednjeg teksta, na način da objavite da nisu točni navodi iz objavljenog teksta da je osoba inicijala D.P. (1978) iz Mostara prodavao drogu ispred jedne od Mostarskih škola, niti su istiniti navodi da je isti progutao dvije prozirne vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta tvar.

Prema informacijama Županijskog tužiteljstva, odnosno nadležnog tužitelja u ovom predmetu osoba inicijala D.P. nije progutala vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta tvar što je pokazao i RTG snimak koji je službeno dostavljen iz SKB Mostar.

Od strane nadležnog Županijskog tužitelja, informirani smo da D.P. nije počinio nikakvo kazneno djelo, a naročito ne posjedovanje ili stavljanje u promet opojnih droga, niti mu se bilo što stavlja na teret, zbog čega isti nije ni lišen slobode.

Navedene informacije možete provjeriti u Županijskom tužiteljstvu kod nadležnog tužitelja nakon čega predlažemo da objavite opoziv izražavanja neistinitih činjenica i izvinjenje sukladno članu 10. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05) obzirom da ste sukladno članu 6. istoga zakona odgovorni za klevetu iznesenu u sredstvima javnog informiranja zbog čega ćemo ukoliko ne objavite demant biti primorani sukladno članu 12. istoga zakona podnijeti tužbu radi naknade štete u ovoj pravnoj stvari.

Napominjemo i da je osobi D.P. bez ikakvog razloga od strane policije nanešena povreda u vidu loma ključne kosti o čemu postoje dokazi koje vam po potrebi možemo dostaviti, a iste navode možete provjeriti u SKB Mostar.

Napominjemo da smo ovakav dopis poslali i glasnogovorniku MUP-a HNŽ.