Određen pritvor osumnjičenim za silovanje maloljetnice

...svi nastanjeni u Živinicama, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo - spolni odnošaj s nemoćnom osobom - nad petnaestogodišnjom maloljetnicom.

Za osumnjičenog Selmira Čelebića postoji osnovana sumnja da je osim spomenutog krivičnog djela počinio i krivično djelo - silovanje u sticaju s krivičnim djelom - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a osumnjičeni Sabahudin Mazić i krivično djelo - posjedovanje i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radi nepostojanja zakonskih razloga nije stavljen prijedlog za određivanje pritvora za osobe sa inicijalima F.J, R.E i N.M.

Podsjetimo, u Živinicama je uhićeno 10 osoba zbog sumnje da su silovali 15-godišnju djevojčicu, čija je sposobnost pružanja otpora bila smanjena usljed kombiniranog utjecaja alkohola i marihuane. Uhićeni su zajedno s dva maloljetnika u kući jednog od osumnjičenih od 2. do 4. prosinca imali više seksualnih odnosa sa ovom djevojčicom, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva Tuzlanske županije. Nakon uviđaja, županijski tužitelj naredio je liječnički maloljetnice.

Na osnovu usmene suglasnosti sudije za prethodni postupak Općinskog suda Živinice obavljen je pretres više objekata i osoba, prilikom čega je pronađena manja količina marihuane kod jedne od osumnjičenih osoba.

rtvslon.ba