Od inspektora SIPA-e mislio da su automafijaši

sipa uhićenje
Belgija je raspisala tjeralicu za Grbešom, jer se dovodi u vezu s krivičnim djelima ubojstvo, nanošenje teške tjelesne povrede, ubojstvo u pokušaju, teška krađa, zavjera i kršenje zakona o oružju.

Otkrivena lokacija

Grbeša je osumnjičen da je u listopadu na području Liegea, bježeći od policijske potjere, pucao u dvojicu belgijskih policajaca i pri tome ih teško povrijedio.

Neslužbeno se doznaje da se Grbeša, za kojim se tragalo zbog ubojstva policajca u Belgiji, krio već mjesec u BiH. Nakon što je na Dobrinji otkrivena lokacija gdje se odbjegli ubojica nalazio, istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sačekali su Grbešu da se pojavi, piše Dnevni avaz.

- Kad je bjegunac, zajedno s još dvije osobe, ušao u automobil, istražitelji SIPA-e u civilu navukli su maske i okružili vozilo. Grbeša i ostali pomislili su da su ih napali razbojnici i da su im htjeli uzeti vozilo pa su počeli panično da viču: "Razbojništvo!" Smirili su se tek kad su im pripadnici SIPA-e pokazali akreditacije - kazao je izvor iz istrage.

U pritvoru

Uhićeni Grbeša nije pružao otpor i prebačen je u pritvor. Sud Bosne i Hercegovine je u postupku izručenja donio rješenje kojim je određen ekstradicioni pritvor državljaninu Belgije i Hrvatske Nikolasu Grbeši (Nicolas) uhićenom jučer u Sarajevu.

Prema ovom rješenju, ekstradicioni pritvor može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke ovog suda, ali najduže šest mjeseci, računajući od dana uhićenja, odnosno od 12. studenog do 12. svibnja 2019. godine, priopćeno je iz Suda Uhićenje u Sarajevu realizirano je pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Značajna suradnja

Iz SIPA-e je jučer priopćeno da je prilikom provođenja aktivnosti ostvarena značajna suradnja Tužiteljstva BiH sa policijskim i pravosudnim organima Kraljevine Belgije, kao i sa strukturama Interpola. Doznaje se da su Belgijanci izrazili zahvalnost zbog uspješno realizirane akcije.