Očajna majka: Moja 12-godišnja kćer se slikala polugola, sada je nestala sa oženjenim čovjekom

skandal, svećenik, zlostavljanje, djevojčica, silovanje, Posušje, zlostavljanje, optužnica, seks, ocjena, iznuda, tinejdžerice, škola, seks, pohotnik, silovanje, zlostavljanje, pipkanje, profesor, zlostavljanje, strava, zlostavljanje, silovanje, danska, zlostavljanje dijece, bludničenje, Doboj, iživljavanje, zlostavljanje, njemica, nestanak, djevojčica, maloljetnica, majka, djeca, Rusija, zlostavljanje, silovanje, zlostavljanje, Tuzla, djevojčica, otmica, udaja, sestra, prodaja, život, pobačaj, Mostar, maloljetnice, maloljetnica, dijete, rađanje, skandalozno, maloljetnica, udaja, Doboj, profesorica, zavođenje, skandal, maloljetnica, silovanje, Zagreb, djevojčica, silovanje, zenica, trudnoća, učenica, šokantno, silovanje, sloboda, dječak, sestra, presuda, seksualno zlostavljanje djece, seksualno maltretirao djevojčicu, zlosatavljač, šokantno, pedofilija, oglas, stravično, Facebook, podvođenje, otmica, pronalazak, mastrubacija, učenica, vozač, prikolica, silovanje, SAD, silovanje, teta
...nestanak policiji u petak prijavila majka Šefika Grgić (31), koja živi u nevjenčanom braku sa Šefikom Šabanovićem (61).

Šefika Grgić priznaje da je djevojčica i ranije bježala od kuće, čak bezbroj puta, no da su je uglavnom vrlo brzo pronalazili, nakon što je noć provela na njivi, u nekoj od devastiranih kuća, u šumi ili u susjedstvu.

Vanbračna zajednica

I tada je za svoje dijete, koje je iz Sanskog Mosta sa šestogodišnjim dječakom dovela u izvanbračnu zajednicu  strahovala. Ali, tvrdi, ne kao sada, jer je uvjerena da je njezina Medina otišla sa znatno starijim muškarcem, s kojim je u posljednje vrijeme, kako navodi, bila u vezi.

To da njena kćerka ima posla s nekim starijim čovjekom Šefika je saznala sasvim slučajno kada je u kćerkinom mobitelu pronašla eksplicitne fotografije.

- Bila sam šokirana. Moja Medina je na slikama polugola, vide joj se dojke i preko njih prebačena muška ruka. Takvih slika je bilo puno, pa sam cijeli slučaj prijavila policiji i odvela je tamo. U međuvremenu se Medina dokopala telefona i izbrisala sve te fotografije i poruke, a tijekom ispitivanja nije željela ništa otkriti o tom muškarcu s kojim je bila i koji se, kako sam čula, predstavlja kao neki Petar, koji, navodno, ima 31 godinu, a ima i ženu i dijete. Kao da je, po njegovom nagovoru, željela sakriti tragove. Odveli smo je i ginekologu koji nam je kazao da je bilo pokušaja seksualnog odnosa, ali da je nevina - priča kroz suze Šefika, uplašena da se njenom djetetu nije nešto strašno dogodilo.

Tajna crvenog automobila

U selu je, prema Šefikinoj priči, u vrijeme Medininog nestanka viđen i neki crveni automobil, navodno "audi", pa Šefika strahuje da je njena kćerka u nepoznato otišla baš tim autom. Za razliku od ranijih bjegova, ovaj je put sa sobom ponijela i svu odjeću. Čak je i sjekirom pokušala razvaliti vrata sobe u kojoj je Šefika sakrila njen mobitel.

- Pogodilo me je i kad sam saznala da 15 dana uopće nije bila ni u školi, mada je od kuće odlazila svako jutro i vraćala se kući u vrijeme kad se nastava završava - ispričala je Šefika, koja je jučer zamolila sve one koji imaju bilo kakvih saznanja o njenom nestalom djetetu da joj se jave na kućni broj 052/368-304 ili na broj mobitela 065/395-149.

Prijavila zlostavljanje

Nevjenčani par Grgić-Šabanović dobro je poznat i Centru za socijalni rad u Prijedoru. Polovinom veljače Šefika je s dvoje djece pobjegla od Šefika Šabanovića, inače njemačkog umirovljenika. Tada je nekoliko dana provela u prihvatnoj stanici Centra za socijalni rad, gdje je tvrdila da je suprug, koji često konzumira alkohol, fizički zlostavlja.

- Mene je tukao, a kap je prelila čašu kada sam čula da mi maltretira djecu, zbog kojih sam se i udala za njega - kazala je tada Šefika.

Poslije prihvatne stanice Centra opet se vratila Šefiku u Rizvanoviće, s kojim danas, kako tvrdi, živi u prilično normalnoj zajednici. Nezvanično saznajemo da je Šefika Grgić nerijetko sklona izmišljanju i sklapanju priča koje nemaju mnogo veze s realnim svijetom.

Izvor: Dnevni avaz