Objavljena imena i ostalih uhićenih u akciji Federalne uprave policije

12.09.2019

U akciji Federalne uprave policije (FUP) kodnog naziva „Orka“ do sada je uhićeno 13 osoba, a jedna se nalazi u Hrvatskoj na izdržavanju kazne.

Osim Rahmana Begluka, koji je okarakteriziran kao vođa grupe, uhićeno je na desetine osoba koje su s njim usko surađivale. Rahman je odranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, a uhićen je 2017. u akciji FUP-a pod nazivom “Shark”, također zbog pljačke tržnih centara, kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

U ovoj kriminalnoj grupi, kako se neslužbeno saznaje, nalaze se i članovi njegove uže obitelji . “Avaz” otkriva imena i ostalih uhićenih .

Riječ je i o Josipu Udovičiću, Alenu Begluku i Jozi Markiću. Oni su s Rahmanom uhićeni i 2017. godine.

Za sada je pronađena velika količina oružja i pištolja, ali i eksploziva.

Podsjetimo, na području Federacije BiH u toku je opsežna akcija FUP-a “Orka”, usmjerena protiv kriminalne grupe od 14 članova, koji se dovode u vezi s kaznenim djelima organizirani kriminal, razbojništva, teške krađe, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Radi se o višestrukim povratnicima u vršenju kaznenih djela, odranije poznatim pravosudnim institucijama.

Kako saznaje “Avaz”, pojedini se već nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, ali su ova kaznena djela vršili u vrijeme vanzavodske pogodnosti.

Tagovi: uhićenja

loading...