Obitelji stradalih mladića u šoku

mup sbž, nestanak, obitelj, stradali mladići, zenica
...u kojem su se nalazila tijela dvojice mladića iz Zenice, potraga za trećim nestalim se nastavlja, potvrdila je glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić.

Ahmić je na mjestu nesreće rekla kako su dva tijela identificirana, dok se za trećim još uvijek trag, prenosi N1.

„Jutros oko 9 sati pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDŽ locirali su i pronašli u rijeci Lašvi automobil nakon višesatne pretrage korita rijeke Lašve i šireg područja Kaonika. Nakon lociranja vozila, pristupilo se izvlačenju istog i prilikom poduzimanja tih aktivnosti pronađena su dva beživotna tijela. Radi se o mlađim muškim osobama, a izvršenom identifikacijom utvrđeno je da se radi o osobama D. H. (1993.) i B. A. (1998.), osobe iz Zenice", rekla je Ahmić.

Napomenula je kako se aktivnosti policijskih timova na pronalasku trećeg nestalog mladića nastavljaju, kao i druge mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužitelja Tužiteljstva SBŽ, koje rukovodi istragom.

Prema riječima Adnana Baltića, ujaka nestalog Amara Kozlića za kojim se još uvijek traga, Amar je upravljao automobilom.

„Dvadeset četiri sata nismo znali ništa za njega. Ja sam sa njihovom obitelji bio sve vrijeme u vezi, s tim da su oni dobijali sulude informacije, da su viđeni u Sarajevu, na Ciglanama, u ‘Tronu'. Posljednji put su bili u ‘Labelu' u Vitezu, nakon čega je zvao (Amar) roditelje da im javi da kreće kući", rekao je Baltić.

Dodao je kako je taj posljednji kontakt ostvaren u noći sa petka na subotu, oko tri sata.

„Javio se roditeljima, krećemo kući, nemojte se brinuti. U neka doba su vidjeli da nitko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i saznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i eto, ronioci i specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Oca sam zvao već i zna da njegov sin još nije nađen", rekao je Baltić.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojske županije su čamcima krenuli niz rijeku Lašvu i Bosnu radi potrage za trećim mladićem.