Obitelj Milana Vukelića 12 godina čeka istinu i pravdu

ubojstvo, milan vukelić

Dvanaest je godina od monstruoznog i još uvijek nerasvijetljenog ubojstva građevinskog inženjera Milana Vukelića.

Do eksplozije koja je raznijela automobil Ford Fiesta, koji je bio u kretanju, došlo je 6. studenog 2007. godine u banjolučkom naselju Starčevica u Ulici Jug Bogdana, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a Republike Srpske, piše Dnevni list

Sa Vukelićem je u automobilu bio Tomislav Dobrnjac, kojem su nakon teških ozljeda amputirane noge. On je rekao ranije za portal Buka kako se sve zna, ali da pomaka nema.

Obitelj i prijatelji godinama tvrde da je Vukelić ubijen zato što se zamjerio građevinskoj mafiji.

Milan Vukelić bio je dugogodišnji radnik Zavoda za izgradnju Banja Luka, koji je javno ukazivao na koruptivne radnje, kako u instituciji u kojoj je radio, tako i o milijunskim pronevjerama u budžetu Banja Luke. Dva dana prije ubojstva Vukelić je govorio u medijima i pokazivao dokumentaciju o navodno sumnjivim milijunskim poslovima Grada Banja Luka i Zavoda za izgradnju.

Ni dvanaest godina nakon svirepog zločina, počinitelji niti nalogodavci nisu otkriveni. Obitelj i prijatelji ubijenog Vukelića godinama upozoravaju na to da su počinitelji svima dobro poznati.

ubojstvo,milan vukelić

Ljiljana Todorović, sestra ubijenog Milana Vukelića, rekla je ranije da ne zna kako uopće komentirati taj rad ili nerad MUP-a RS.

– Prisjetila sam se 2011. godine, dakle četiri godine poslije ubojstva mog brata direktor policije Pena je izjavio da je policija taj predmet policijski riješila ali da je problem dokazivanja. To znači da policija ima saznanja o naručiteljima, o počiniteljima, o motivima ali ne može da dokažu i da im treba načina i vremena da to izvedu. Dakle oni šest godina traže način da dokažu, a znaju, rekla je ona ranije u Banja Luci tijekom prosvjednog okupljanja 2017.godine. Iako su proteklih godina organizirane prosvjedne šetnje, ove godine to neće biti slučaj.