Novi snimci dodatno zamrsili istragu: Lana Bijedić viđena na vijaduktu ispod kojeg je njeno tijelo nađeno

lana bijedić, lana bijedić, ubojstvo, crna kronika

Stravično ubojstvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne. Od surove potvrde da je baš njeno tijelo izvučeno iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci kod Ljubuškog, navršilo se mjesec dana.

Policiju je 6. listopada u večernjim satima njena majka Nina obavijestila o nestanku s obzirom na to da joj se nije javljala na pozive.

Lana je te kobne nedjelje trebala otputovati u Sarajevo, gdje je upisala fakultet.

Obavijest o njenom nestanku preko društvenih mreža dale su i njene prijateljice, koje su se i jučer prigodnim sjećanjem sjetile svog „anđela“.

Nažalost, nepuna dva sata nakon prijave nestanka, tijelo nesuđene brucošice pronađeno je u rijeci Studenčici.

Uočio ga je ribar, koji je na tom području često pecao. Obdukcija je pokazala da je nesretna djevojka udarana, davljena i bačena u rijeku, a od tada u policiji i u Tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke, pod čijim se nadzorom vodi istraga, nisu našli nikakav trag koji će ih odvesti do njenog ubojice.

U rekonstrukciji njenog kretanja, koja je urađena u prvom tjednu od ubojstva, utvrđeno je da se djevojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je s kolodvora pješačila sve do naselja Trebižat, gdje joj se gubi trag.

No, prema posljednjim informacijama, koje je dobio Dnevni Avaz od izvora bliskih istrazi, utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci autoceste koja vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno tijelo nađeno. Snimila ju je i nadzorna kamera. Ta je informacija dodatno zamrsila njen tok kretanja.

S obzirom na to da se s vijadukta do mjesta gdje je pronađena može doći pješice makadamskim putem, istražitelji su posljednjih dana češljali i to područje, ali ništa, nažalost, nisu našli.

Također, uz područje gdje je tijelo nađeno, pretreseni su i drugi objekti u blizini, poput kupališta Božjak, gdje je Lana sa majkom i prijateljicama često boravila tokom ljeta, ali korisnih tragova nije bilo. Ni njene bilješke i laptop nisu bili od koristi, a istražitelji i tužiteljski tim polažu sve nade u njen telefon, koji je još na otključavanju u jednoj agenciji u Njemačkoj, te na rezultate brojnih vještačenja koja se rade u Federalnoj upravi policije (FUP).

Zanimljivo je da ni članovi njene obitelji, koji su odbili kontakt s medijima, kao ni prijateljice, kako su to naveli u policiji, nemaju nikakvih saznanja o tome zbog čega se Lana zaputila tog dana u Čapljinu, odnosno prema Ljubuškom, te da, praktično, i njih muči odgovor na to pitanje.

– Vjerujte da intenzivno radimo na rasvjetljavanju ovog teškog, gnjusnog djela i ulažemo maksimalne napore da ovaj slučaj riješimo. Ovo nam je, uistinu, prioritet svih prioriteta – poručio je u kratkoj izjavi za Avaz Milan Galić, policijski ravnatelj Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke – piše Dnevni Avaz.