Novi incidenti u središtu Mostara: Dva brata pretučena kod Rondoa

Kako kažu u Policijskoj upravi Mostar, braća starosti 32 i 29 godina žurno su prebačena u bolnicu Južni logor, a za počiniteljima se još traga.

- Nažalost, u noći na nedjelju oko 2.30 sati dogodila se još jedna tučnjava s ozlijeđenima. Budući da naše ophodnje ne mogu biti u svakom trenutku i na svakom koraku u središtu Mostara, apeliramo na cijelu zajednicu da nešto više učini kako bi se ovakve stvari prekinule - navode iz policije, ne precizirajući stupanj ozljeda novih žrtava u već prozvanoj ‘zoni sumraka’.

- Jedan pacijent je zadobio teške ozljede glave i nosa te je zadržan u bolnici, a drugi je tek nešto bolje prošao. Kod obojice smo obavili zahvat šivanja kože na raznim dijelovima tijela - kažu nam u bolnici Južni logor. Prema kazivanju očevidaca, prvo je jedan brat došao u sukob s skupinom koja je bila pod očitim utjecajem alkohola, da bi drugi, pri pokušaju spašavanja, također dobio batine.
- Tukli su ih šakama i nogama, sve dok policija nije stigla i rastjerala njih pet-šest, koliko ih je izravno sudjelovalo u brutalnom napadu - navode očevici koji su ostali nemalo šokirani ovim noćnim prizorom.

 Podsjetimo, početak posljednjeg niza napada među mladima različite nacionalnosti počeo je za vrijeme velikog odmora u petak, kada su petorica s antenskim palicama i kamenicama napala četvoricu maturanata Stare gimnazije, redom odlikaša, koji su sa sendvičima u rukama sjedili na klupi iza te škole.

 Nakon uhićenja počinitelji su se pravdali da su to učinili zbog nekih ranijih nesuglasica s jednim od napadnutih učenika, dok su ostali bili tek ‘kolateralna šteta’. I samo što se činilo da je ‘riješen slučaj’, već kasno navečer uslijedio je novi brutalni napad u blizini te škole, kada je 15-ak huligana, unatoč velikoj prisutnosti policije, uspjelo zaskočiti i pretući dvojicu studenata iz Bosne, koji su s kiflama u rukama pošli na počinak.

pogled.ba