Nitko ne zna zašto je Almina ostavila poruku na Facebooku i sebi oduzela život

Noćas se rastajemo svi, u srcu ostaju drugovi ... zadnju ću suzu za tebe, ti se prisjeti bar nekad na mene ... da bježimo i lutamo, na zadnja dva sata da svratimo, napisala je nesretna djevojka, uz poruku pojedinim prijateljima "da ih voli najviše ". Nakon toga je učinila očajnički čin.

Njemi prijatelji i obitelj još uvijek su duboko potreseni ovim događajem. Članovi Alminin najbliže obitelji u šoku su i nevjerici, sa suzama u očima, još ne vjeruju da sve ovo nije samo jedan ružan san.

Školski drugovi, susjedi, nastavnici i rodbina o Almini imaju samo riječi hvale. Kažu da na njenu odluku apsolutno ništa nije upućivalo. Vesela, kakva je po prirodi i bila, bila je i tog posljednjeg petka u svom životu. Pedesetak metara od kuće obješenu ju je pronašao otac Nazil.

- Rečeno mi je kada sam došao s posla da je Almina otišla do vikendice. Imao sam običaj kad dođem kući s posla, s njom popiti kavu. Falila mi je i počeo sam je zvati na mobitel. Nije se javljala. Otišao sam do vikendice da je potražim. Kada sam stigao, našao sam je u polučučećem položaju obješenu o drvo. Šok koji sam doživio ne može opisati nijedna riječ. Nadao sam se da je još živa, odvezao konopac, ali joj nije bilo spasa - govori Alminin otac Nazil, čiju tragičnu priču prekida plač, piše Dnevni avaz.

Reportima toga lista lista Alminina majka Ćerima ispričala je da se Almina radovala proslavi maturalne večeri. Planirala je upisati Rudarski fakultet u Tuzli. Radovala se životu svakog dana, priča Ćerima.

- Kako nismo u idealnoj financijskoj situaciji, razmišljali smo što bi bilo najbolje da studira. Bila je vesela, skromna. Bila je dobar đak. Ovo što nam se desilo jednostavno je Božje davanje. Razgovarala sam is njenim drugaricama i nastavnicama. Nitko, ama baš nitko, ne zna razlog njezine odluke - govori majka Ćerima.

Motivi zbog čega je ova mlada djevojka izvršila samoubojstvo nikome nisu jasni, jer svojim ponašanjem nije ukazivala da će se odlučiti na tragičan čin. Živjela je u skromnoj obitelji s majkom Ćerimom te starijim bratom Almedinom koju je izdržavao otac Nazil radeći u komunalnom poduzeću.

Iza sebe nije ostavila nikakvu poruku osim one na Facebooku, u kojoj je svojim prijateljima poručila da ih mnogo voli.