Nevjerojatno: Ženu ubio grom u Trebinju zbog zlatnog nakita

ljubušak, grom, grom, smrt, poljaci, Trebinje, grom, grom, udar groma, Rama, ovce, udar groma, grom, more, grom, udar groma, grom, udar groma, Nevesinje, bolnica, grom, udar groma, Orašje, grom, udar groma, grom, ovce, Čabulja, radnik, udar groma, grom, krave, Rama, grom, ABA liga, udar groma, kiša, Dalmacija, grom, udar groma, grom, udar groma, oluja, Hercegovina, Tomislavgrad, grmljavina, grom, udar groma, lovac, grom, Međugorje
Stevka Tomović (55) poginula je juče u trebinjskom naselju Gorica od udara groma. Ova nesretna žena iz sela Necvijeće, kod Trebinja, stradala je oko 11.15 sati kada se po povratku kući u trenutku grmljavine sklonila pod drvo u drvoredu uz magistralni put Trebinje - Nikšić.

Prolaznici i vlasnici okolnih uslužnih objekata kažu da se, iako nije bilo mnogo grmljavine, u jednom momentu začuo strašni prasak u blizini i da se sve zatreslo. Zbog toga je nekoliko njih istrčalo napolje, pretpostavljajući da je u pitanju udar groma.

Tijelo ležalo ispod drveta

"Vidjeli smo da je grom udario u jedno drvo u drvoredu. Ispod drveta, gdje su se već neki okupili, ležalo je tijelo ", ispričao je jedan od prolaznika koji je za vrijeme udara groma bio u jednoj od obližnjih trgovina.

Prolaznici su odmah pozvali i pripadnike Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Trebinju, koji su došli vrlo brzo, ali su, nažalost, mogli jedino konstatirati smrt.

Vidljiv trag udara munje

I u trebinjskoj Hitnoj pomoći su potvrdili da toj ženi nije bilo spasa jer je stradala na licu mjesta.

"Konstatirali smo trenutnu smrt. Po tijelu žene bili su tipični znakovi za udar groma. Njezina nesreća je bila ta što se nalazila tik uz drvo i što je na obje ruke i na ušima imala zlatni nakit, a zna se da je taj plemeniti metal dobar provodnik elektriciteta ", rekao je Vasko Kovač, dežurni ljekar Hitne pomoći u Trebinju.

On je dodao da je na krošnji drveta ispod kojeg se žena sklonila od kiše jer je bila bez kišobrana vidljiv trag udara munje, ali da se i dio opečene kože nalazio upravo uz minđušu na lijevoj strani vrata, odnosno prsnog koša.

Nogometaš stradao na treningu

To nije jedini slučaj tragične pogibije od udara groma u Trebinju, gdje je samo u posljednjih dvadesetak godina na taj način stradalo nekoliko osoba, među kojima je bio i mladi nogometaš FK Leotar Ljubinko Akšam. Njega je udar groma uslijed iznenadnog nevremena ubio na treningu.

Prva ovogodišnja žrtva groma u BiH bio je četrnaestogodišnji Almin Fusk iz travničkog naselja Dub. On je poginuo početkom srpnja ove godine kada ga je grom udario dok je na Vlašiću čuvao ovce s ocem Tufik.

I prethodnih godina dogodilo se nekoliko ovakvih nesretnih slučajeva u BiH.

U studenom prošle godine od udara groma poginuo je Sarajlija Samir L. (41), koji je s majkom bio na mostarskom groblju Sutina. On je nastradao nakon što je u kišobran, pod kojim su bili on i majka Saja, udario grom.

Nekoliko mjeseci prije te nesreće od udara groma poginula je Elvira Veladžić (29) iz Bužima dok je s rođakom skupljala sijeno na njivi.

Nezapamćena tragedija dogodila se i krajem srpnja 2010. godine kada su od udara groma na izletištu Fratarske staje kod Fojnice poginuli Snježana Drmač (46) i njezin suprug Janko (49).

Nezavisne novine