Neviđena tuga: Pokopan policajac koji je pronađen mrtav nakon što je prijavio nepravilnosti na poslu

... i kolega iz PU međimurske pokopan je 27-godišnji policajac Dino Molnar.

Molnar je u ponedjeljak u večernjim satima pronađen mrtav u svom osobnom automobilu na teško pristupačnom terenu blizu Hodošana.

Hrvatski mediji javljaju da se Molnar već nekoliko godina teško uklapao u svoju radnu sredinu, smatrajući da u njoj vlada koruptivna atmosfera s kojom se on nije mirio. To ga navelo da pred Božić prošle godine prijavi sve ministru Ostojiću, USKOK - u i vrhu MUP-a navodeći niz nepravilnosti, piše 24sata.hr.

Prijavio je da je šikaniran i da je podvrgnut mobingu. Pretpostavlja se da je suočen sa svim tim nevoljama počinio samoubojstvo. Utvrđeno je, naime, da je ustrijeljen u glavu službenim pištoljem, obučen u policijsku uniformu.

Glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić rekao nam je da će se njegov slučaj preispitati i ako su njegove tvrdnje utemeljene da će odgovorni za sve što ih se optužuje u Molnarovoj prijavi optužuje svakako biti sankcionirani.

Sindikat policije poslao je u srijedu dopis ministru Ranku Ostojiću kojim traže istragu Unutarnje kontrole vezano za prijavu koju je prije smrti podnio Dino Molnar.

"Smatramo neprihvatljivim dosadašnje postupanje, kao apsolutno nevjerojatnu činjenicu da je postupanje po navedenoj prijavi ostavljeno djelatnicima PU međimurske, na koje se ista odnosi", stoji u dopisu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata Dubravko Jagić.