Neum: U sukobu sa petoricom sarajlija izboden mladić

Neum, ubod, nož, SKB Mostar, Domagoj Zovko igrač, Neum, hotel zenit, prodaja, Treći energetski sajam, sajam, BIH, granica, granica između Hrvatske i BiH, Neum, Neumski zaljev, neumsko zaleđe

Sukob nesretnog Zovke i pijanih mladića iz Sarajeva započeo je u ranim jutarnjim satima sa subote na nedjelju, kada su petorica mladića zaustavili i maltretirali Domagoja. Nakon verbalne prepirke Domagoj je otišao po prijatelje sa kojima je skupa došao do pijanih i ratobornih sarajlija. Jedan od njih potegao je nož i sa tri uboda nanio Domagoju teške tjelesne povrede opasne po život. Na lice mjesta došla je policija i hitna pomoć koja je Domagoja odvela u SKB Mostar.

Prema posljednjim informacijama iz SKB Mostara Domagoj je u stabilnom stanju, a napadači su privedeni u policijsku postaju. Četvorica napadača su puštena, dok je peti zadržan u pritvoru, i po svemu sudeći on je Domagoja izbo nožem.

Ovo nije prvi puta da takozvani turisti nasrću na mještane Neuma, a kako doznajemo čitav ovaj slučaj ima nacionalnu pozadinu.

Nadamo se da će ovaj puta pravosuđe reagirati na vrijeme i oštro sankcionirati siledžije iz Sarajeva koji su na ljetovanje došli naoružani hladnim oružjem.

hercegovina.info