Nestao ronilac, supruga moli: Pomozite nam u našoj potrazi

nestanak, ronioci, nestanak, Vis, ronioc, smrt, obdukcija

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je u utorak oko 19.10 sati dojavu od Pomorske policije Split o nestanku ronioca na dah. Na relaciji između Visa i Korčule je odmah pokrenuta akcija spašavanja i traganja na moru u kojoj sudjeluju Lučka kapetanija Split, Pomorska policija i Obalna straža.
Nestanak 42-godišnjeg Ante Simonellija prijavila je njegova supruga. Nestali je ronjenje započeo sa suprugom istog dana oko 15 sati kod otočića Budikovac, na istočnoj strani Visa, gdje su doplovili vlastitom brodicom, a kasnije se na ronjenje otisnuo sam u pomoćnom plovilu u smjeru istoka prema Korčuli.
Sinoć, dva sata nakon početka potrage, policijski službenici su pronašli napušteni gumenjak usidren uz obalu otoka Visa, tada su obavijestili Središnjicu o nestanku ronioca.

Moj suprug Ante Simonelli nestao je jučer 05.08. predvečer roneći u blizini Visa. U tijeku je potraga pa molimo sve koji u splitskom akvatoriju imaju gliser da se pridruže. Za koordinaciju nazvati Službu za spašavanje na moru na 195. Unaprijed svima hvala na shareanja i pomoći!, napisala je u srijedu Antina supruga na Facebooku.
MRCC Rijeka s dva plovila splitske Pomorske policije i plovilom Lučke kapetanije Split je pokrenula akciju spašavanja i traganja na moru. Nakon što su sinoć tražili nestaloga do nakon ponoći, potraga je nastavljena jutros od 4 ujutro. U potragu je uključen i zrakoplov Obalne straže tipa Pilatus koji nadlijeće područje od 7 sati ujutro.

Izvor: 24sata.hr