Nestanak 12-godišnjakinje i dalje misterija: Djevojčica samo šuti, niko ne zna gdje je bila

Iz izvora bliskih istrazi čak nema ni nezvaničnih saznanja o tom gdje se tri dana nakon nestanka krila Medina, kojoj ovaj odlazak od kuće u kojoj živi s majkom Šefikom Grgić (31), mlađim bratom Šefikom (6) i očuhom Šefikom Šabanovićem (61) i nije prvi.

Od trenutka kada je otkrivena kako onesviještenu leži na podu otvorene garaže, koja se nalazi uz obiteljsku kuću ovog nevjenčanog bračnog para, djevojčica sve vrijeme šuti.

- Nijednu, jedinu riječ do sada nije rekla. Bilo je neke općenite komunikacije s liječnicima u bolnici u Prijedoru. No, ništa značajno što bi upućivalo na neki trag gdje se mogla nalaziti tijekom bijega od kuće. Na tijelu djevojčice nisu pronađeni nikakvi tragovi zlostavljanja ili bilo kakvog drugog nasilja, mada i dalje ozbiljno provjeravamo sve navode i priče majke, kao i druga saznanja koja bi mogla razotkriti ovu misteriju - kazao je jučer Draško Papak, načelnik Odjela kriminalističke policije u Prijedoru.

On je dodao da je djevojčica, nakon preporuke policije, upućena na daljnje liječenje u Banju Luku, na Dječiju psihijatriju, gdje će liječnici dati stručno mišljenje o mentalnom zdravlju djevojčice, koja je nakon ovog posljednjeg bijega prestala komunicirati čak is majkom.

Isključen telefon

U policiji je jučer na saslušanju bila i Šefika Grgić, koja je prije nekoliko dana, nakon što je prijavila nestanak kćeri, izjavila da je uvjerena da je Medina otišla s oženjenim i znatno starijim muškarcem, s kojim je bez njezina znanja bila u vezi.

Nakon jučerašnjeg izlaska iz policije Šefika nije kao ranije bila raspoložena za razgovor, a na mobitel se prvo javljao njezin nevjenčani suprug Šefik. Pozivajući se na svoja prava, on je odbio davati bilo kakve izjave, a onda je isključio telefon.

Mještani Rizvanovića su nam rekli da se "ne žele miješati u ovu tužnu priču o čudnoj majci i još čudnijem očuhu, od kojih je dijete davno trebalo oduzeti". Oni su uvjereni da je djevojčica tri dana provela u blizini obiteljske kuće, gdje je na kraju i nađena.

Izvor: Dnevni avaz