Nerminu Maslo prijeti kazna zatvora do 10 godina

29.12.2014

Nerminu Maslo, kao sudionik u prometu na cestama ne pridržavajući se prometnih propisa ugrozio javni promet, ...

... dovodeći u opasnost život ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt jedne osobe, dok je druga zadobila teške tjelesne povrede određen je pritvor do 28. siječnja 2015. ili do nove odluke.

Podsjetimo da je Maslo 31. listopada ove godine oko 19.55 sati, pri nedozvoljenoj brzini od 93 km/h udario pješakinje E.H. i Josipu Knežević koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu.

Predlaženo je da se Nerminu Maslo u smislu članu 77. KZ F BiH izrekne mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom, jer postoji opasnost da će upravljajući motornim vozilom ponovo počiniti kazneno djelo protiv sigurnosti prometa.

Naime, iz dokaza prikupljenih tijekom istrage proizlazi da je osumnjičeni Maslo počinio kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od najmanje jedne, a najviše do deset godina, čime je ispunjen objektivni uvjet za produženje pritvora prema osumnjičenom.

"S obzirom na način i okolnosti pod kojima je izvršeno predmetno kazneno djelo odnosno okolnosti da je Maslo Nermin upravljao motornim vozilom izuzetno velikom brzinom i to većom za više od 50% od dozvoljene brzine od 60 km/h u tom dijelu kolovoza odnosno frekventnom raskrižju pri čemu je bio svjestan posljedica ovakve bezobzirne vožnje, što je dovelo do izuzetno teške posljedice u vidu smrti jedne osobe i nanošenja teških tjelesnih povreda drugoj osobi, o čemu je upoznata javnost jer su o ovom događaju intenzivno izvještavali svi mediji, tako da su pobrojane okolnosti i činjenice uz vrstu i težinu kaznenog djela neubičajene i iste su poprimile karakter vanrednih okolnosti, što je kod građana Sarajevske županije, a i šire izazvao nesigurnost, uznemirenost i strah, zbog čega se izvodi zaključak da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda" navodi se u optužnici.

Foto i tekst: Dnevni avaz

loading...